קרטל המשלחות לפולין: בכיר במשרד החינוך נחקר בחשד למעורבות בפרשה

לפי הפרסום בגל"צ, הבכיר נחקר בחשד כי קיבל טובת הנאה נקודתית מאחד ממשרדי הנסיעות המעורבים, בתמורה לשימוש יוצאי המשלחות בשירותיהם. משרד החינוך: "הנושא נמצא בחקירת הגורמים המוסמכים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משלחת לפולין
משלחת לפולין | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90

בתום החקירה הבכיר שוחרר לביתו, ולא ברור אם הוא או גורם אחר ידע על הקרטל. לפי הערכות, משרד החינוך לא ידע על שיתוף הפעולה לכאורה עם משרדי הנסיעות לפולין. בעקבות החשד הנוסף נמסר ממשרד החינוך כי "הנושא נמצא בחקירת הגורמים המוסמכים"

כזכור, לפני כשבוע פורסם כי תעשה חשודים שהינם בעלי תפקידים במספר משרדי נסיעות מובילים בתחום הארגון, השיווק, וההטסה של בני נוער כמשלחות לפולין מטעם בתי הספר בהם הם לומדים. המשמעות של החשד, הוא שייתכן כי התלמידים שילמו סכום כסף רב על היציאה למשלחת, מבלי שתינתן האפשרות למשרדי נסיעות נוספים להציג חלופת מחיר טובה יותר. ככל הנראה, לאחר שזכו החשודים במכרז של משרד החינוך כזכייניות לצורך הוצאת משלחות נוער מטעם בתי ספר לפולין, ביצעו תיאום מחירים וחלוקת שוק על מנת לקדם בחירתם על ידי בתי הספר באופן שתואם ביניהם מבעוד מועד ומבלי שמתקיימת כביכול תחרות של ממש.

החוקרים אף חיפושים בבתי החשודים ובמשרדיהם ותפסו רכוש, נכסים וחשבונות בנק לצורך בקשת חילוט. החקירה, שאותה ליוו פרקליטי המחלקה המשפטית ברשות ההגבלים העסקיים והמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, הובילה, כאמור, לשלב המעצרים.

תגיות:
משרד החינוך
/
משלחת לפולין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף