"כולם אומרים שהיית גיבורה אמיתית, שהצלת הרבה אנשים בגופך ובנשמתך, אבל אף אחד לא מכיר את הדרי שלי, מלאת חום, שובבות, שמחת חיים", אמר עוד האב בקול שבור.
אחותה, מור, אמרה בבכי: "את מודל החיקוי שלנו, כל מה שאומר עלייך יתגמד. איך מגיבים כששומעים את הדפיקות הארורות בדלת? את היית האור שלנו. חסמת בגופך את המחבלים הארורים. כמה שנאת חינם אפשר? בבקשה תפסיקו. עם ישראל עמד מול עינייך, גיבורה שלנו. כולם גאים בך ולא מאמינים. הפכת מגיבורה שלנו לגיבורה של כל עם ישראל. ניפגש בסוף. אני מצדיעה לך. "עם ישראל עמד מול עינייך, היה אכפת לך. כולנו גאים בך".
מפקד פלוגת מג"ב, בה שירתה הדר כהן, פקד מוטי אלבז, אמר: "אנו עומדים כאן המומים וכואבים ובלב מסרב להאמין. רק לפני שבוע התכנסנו במסדר השבעת הנשק. הייתה גאווה רבה. הוריך ומשפחתך היו גאים בך. ועיניהם היו דומעות מאושר. מי האמין שבדיוק שבוע אחרי כן דמעות האושר יהפכו לדמעות עצב ואבל".
פקד אלבז סיפר שהדר כהן הייתה בעלת מוטיבציה גבוהה ושיבח את התנהלותה. "סיפרת לאביך לפני שיצאת למשימה שאת הולכת לפעילות המבצעית. הגבת בנחישות, במקצועיות ובגבורה רבה. הצלחת לירות ולנטרל את אחד המחבלים. נלחמת מספר שעות עוד על חייך. במותך הצלת חיים של אזרחים רבים. מי האמין שזה קרה כל כך מהר, רק כמה ימים לאחר סיום טקס ההשבעה. תחזקי את חברותייך הלוחמות, שמתקשות להכיל את גודל הכאב. אני מצדיע לך".
סגן מפקד מג"ב, תנ"צ יוסי פוני, אמר בדברי הפרידה: "אנו מצויים בעיצומה של מציאות מורכבת. הזירה הבטחונית מזמנת אתגרים רבים. אנחנו מחוייבים להוות חומת מגן למדינה. בצהרי היום, היית עם לוחמים נוספים. אותם מפגעים שהיו מצויידים באמצעי לוחמה רבה ומלאי שנאה - נלחמת בהם. הדר, הצלת חיים רבים".
עוד הוא סיפר שכהן הייתה נחושה עם גיוסה למג"ב לפני 8 שבועות לצלוח את האתגר ולשרת כלוחמת: "בזכות העירנות, הנחישות והחתירה למגע - מנעת אירוע שיכול היה להיות אחרת וקשה יותר".
מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך שיבח את התנהלותה של לוחמות ולוחמי מג"ב באירוע מול המחבלים בשער שכם: "הן חתרו למגע וסיכלו פיגוע גדול בירושלים. נתנו לאזרחי ירושלים על מגש הכסף את בטחונם. ללא יצירת המגע, היה עלול לקרות אסון כבד שמחזיר את ירושלים לימים קשים מאד".
בהמשך דבריו, הדגיש אלשיך את האתגרים הרבים שהמשטרה נדרשת להתמודד מולם נוכח המציאות: "אנו בכל מקום והמשטרה הקטנה נמתחת למשימות רבות", ציין והדגיש את חשיבות התגובה החדה של השוטר בשטח. "הדר, אני מודה לך בשם עם ישראל ומצדיע לך בשם כל משטרת ישראל".
השר ארדן אמר: "חוליית מחבלים שהייתה בדרכה לבצע פיגוע המוני "ניגשתן לבירור מי הם, והגבתן בנחישות". בהמשך דבריו, ציין ארדן כיצד הדר כהן הייתה נחושה לשרת כלוחמת וסיפר כיצד חבריה תיארו תמיד את פניה הקורנות מאושר. ארדן אמר שכהן היא גיבורה והזכיר אירועי גבורה נוספים בתולדות המדינה, שגבורתה של הדר נכנסת כפרק נוסף בהן. "הגנת בגופך על המהלך הגדול של תקומת עם ישראל בארצו", הוסיף ארדן והבטיח: "תשובתנו נחושה - נצח ירושלים. היית דוגמא ומופת".