שני מקרי כלבת התגלו בצפון הארץ, משרד הבריאות מסביר איך לטפל

סוס ששימש רועי בקר בצומת הגומא נמצא סובל מהמחלה, ובקריית שמונה נמצא גור כלבים חולה. כל מי שבא במגע עם בעל חיים משוטט מתבקש לפנות ללשכות הבריאות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כלב בהסגר
כלב בהסגר | צילום: מיכל פתאל, פלאש 90

שני מקרי כלבת התגלו השבוע בצפון הארץ, הראשון נחשף הערב (רביעי) ונוגע לסוס ששימש רועי בקר בצומת הגומא אשר קיבלו טיפול מונע, ואתמול נודע על מקרה של גור כלבים בקריית שמונה שנמצא חיובי לכלבת.

עקב כך, משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע באזור האירוע עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט, בין התאריכים 25.1.16 ועד 8.2.16 כולל, לפנות ללשכת הבריאות בצפת, טלפון 04-6994257, 04-6994218, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו, על מנת לשקול את הצורך למתן טיפול מונע, ובמידת הצורך לפנות למיון בבתי חולים. משרד הבריאות מבקש להעביר את המידע על האירוע למטיילים והנופשים באזור וביישובים הסמוכים. הורים לילדים מתבקשים לברר עם ילדיהם, באם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות.

תגיות:
משרד הבריאות
/
כלבת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף