וטרינר בכיר מזהיר: "בשר מקולקל יכול לגרום מוות"

ד"ר משה רפלוביץ' לא מתפלא מכמויות הבשר המוברח שנתפסו באחרונה ולא מהיקף שיווקו. "זה קצהו של הקרחון. אין לצרכן מה לעשות מלבד לסמוך על השלטונות שיספקו לו מזון תקין", הוא מספר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בשר פסול שאותר בכפר כנא
בשר פסול שאותר בכפר כנא | צילום: חטיבת דובר המשטרה

"צרכן לא יכול לדעת בשום דרך, וזו בדיוק הבעיה. חוץ מאשר לסמוך על שלטונות המדינה שיבטיחו לו מזון תקין, אין לו מה לעשות. בפועל המדינה בעצמה מורידה חסמים".

"אנחנו מעודדים יבוא של בשר תקין ארצה, אבל זה לא במקום פיקוח ראוי. לאזרחים מגיע שיפקחו על הבשר שלהם כמו שצריך. צריכים לדעת שהם מקבלים מזון בטוח וראוי".

"ההשלכות יכולות להיות מרחיקות לכת עד כדי מוות. סלמונלה הוא חיידק שאנשים בגילאי הביניים יכולים אולי להתמודד עמו, אבל ילדים קטנים או זקנים ואנשים עם מערכת חיסונית לא תקינה – חיידק כזה יכול להרוג".

תגיות:
מסעדות
/
בשר פסול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף