הסיפור המרגש הזה כנראה לא ישאיר אף עין יבשה, בין אם אתם חובבי בעלי חיים מושבעים או לא, התיעוד הדרמטי שנדמה שנלקח מתוכנית נשיונל ג'יאוגרפיק בטוח ייכנס אל ליבכם. ארבעת גוזלי העקב עיטי, דורס בינוני המקנן כמעט בכל אזורי הארץ, נאלצו בשבוע הראשון לחייהם להתמודד עם התקפה של דורס גדול ומרשים, האוח. מאז ההתקפה הראשונה, שלא הניבה פירות, נדמה היה שהגוזלים והוריהם יזכו לחיות את חייהם ללא הטרדות. אך לאוח היו תוכניות משלו.
הדורס המאיים חיכה שהגוזלים יגדלו ויעלו במשקלם, כך הוא יוכל לתפוס גוזל שמנמן שהחטיפה של אחד מהם תשתלם לו. ואכן, הוא הצליח, לפחות כך חשב. האוח הגיע אל תחתית המצוק לאחר שתצפת על קן העקבים במשך 20 דקות. כשאמם של הגוזלים נרדמה, הוא יצא למתקפה ו"קטף" את אחד מארבעת הגוזלים שנעמד על שפת הקן באופן בולט.
אירוע החטיפה הלילי תועד ביום חמישי האחרון במצלמה של פרויקט צילום האונליין של החברה להגנת הטבע, שמצלמת 24 שעות ביממה מקינם של זוג עקבים עיטים, הנמצא על צוק גבוה "אי שם בשטחים הפתוחים של ישראל". בזכות המצלמות, תועדה לראשונה בעולם חטיפת גוזל של דורס יום גדול ע"י אוח עיטי אימתני. ובדיוק כשהמתעדים חשבו שהדרמה הסתיימה, הגיע התפנית בעלילה: הגוזל שנחטף על ידי האוח, חזר ביום שישי בבוקר בכוחות עצמו אל הקן.
כיצד קרה הדבר? למזלו הרב של הגוזל, האוח לא הצליח לאחוז בצורה מספיק טובה, והפיל אותו אל תחתית המצוק מגובה של כ-20 מטרים. למחרת, סיפרו המתעדים, "ניתן היה לשמוע אותו זועק מהקרקע וגם לצפות בהוריו ובאחיו צופים בו בדאגה משפת הקן. שלושת אחיו הנותרים קיבלו מעט מזון במהלך יום שישי מפני שהוריהם היו עסוקים באחיהם הנעדר". עם עליית השמש, החל הגוזל לזעוק מתחתית המצוק, ולבסוף הצליח לטפס אל סדק מוגבה ובכך גם ניצל מטורפים קרקעיים אחרים שהיו יכולים לפגוע בו. כך שלפחות כעת ניתן לנשום לרווחה, המשפחה שלמה שוב.
המתעדים סיפרו על אירוע השיבה הביתה של הגוזל וכתבו כי במהלך שעתיים שלמות ביצע הגוזל "עיקוף וטיפוס מרשים לאורך סדקים ומדרגות במצוק עד שהגיע צמוד אל המיקרופון שלנו, וממש זעק אל תוכו. ובדיוק כשהזכר הגיע עם מזון, הגוזל המורעב קפץ בחזרה אל הקן".