אסון בנגב: נקבע מותם של שני אחים בני שנתיים ושלוש שנשכחו ברכב

שני הפעוטות מצאו את מותם בעת שהושארו ע"י אביהם במשך שעות לבדם בחום הכבד. פרמדיקים שהוקפצו למקום העניקו להם טיפול רפואי שלא צלח. הנסיבות נבדקות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שני אחים נשכחו ברכב בנגב
שני אחים נשכחו ברכב בנגב | צילום: תיעוד מבצעי מד"א
2
גלריה

ראאד, אחד הפראמדיקים שהגיעו למקום, סיפר: "קיבלנו קריאה והתחלנו לבצע החייאה, הם היו בחוסר הכרה וללא דופק. המשכנו כל הזמן, עד שהגיע צוות נט"ן, שעשה את הפעולות שלו. המשכנו במשך עשר דקות, עד שהוכרז מותם. זה נוראי, אני מצטער מאוד בשביל המשפחה".

הרכב בו נשכח הפעוט באשדוד לפני כחודש. צילום מסך
הרכב בו נשכח הפעוט באשדוד לפני כחודש. צילום מסך | הרכב בו נשכח הפעוט באשדוד לפני כחודש. צילום מסך

אורלי סילבינגר מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מסרה היום כי "שיכחת ילד ברכב עלולה לקרות לכל אחד מאיתנו, ברגע של עייפות, פיזור דעת או ברגע שאנחנו עוברים לעשות פעולות באוטומט. לאחר 20 דקות הטמפרטורות בחלל הרכב מגיעות ליותר מ-50 מעלות צלסיוס, ולאחר 40 דקות הטמפרטורות עברה את ה-65.5 מעלות צלסיוס. גם אם משאירים חלון פתוח מעט, מידת החום במכונית עולה לרמות מסוכנות ביותר לילדים".

כידוע, החום הקיצוני משפיע על תינוקות ופעוטות במהירות רבה ובצורה חמורה מכיוון שממדי הגוף של ילדים קטנים, טמפרטורת הגוף שלהם עלולה לעלות במהירות הגדולה פי שלושה עד חמישה מהמהירות בה עולה טמפרטורת הגוף של מבוגר.

תגיות:
נגב
/
פעוט נשכח ברכב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף