לרגל החגים: חוויה קולינרית לקשישים במרכז גיל הזהב בדרום תל אביב

לכבוד החגים והחודש הבינלאומי למען הקשיש, ערכה עמותת מט"ב יום קולינרי לעשרות נשים מבוגרות. המשתתפות זכו לטעימות ולסדנאות עם השפים אבי לוי ושאול בן אדרת

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
יום קולינרי לקשישים
יום קולינרי לקשישים | צילום: אבשלום ששוני

"העצה שלי בשבילכן הוא להכין ספר מתכונים למאכלים הנפלאים שלכן עבור הדורות הבאים", המליץ השף בן אדרת - בלב חגיגה של סירים וטעמים ואווירה של חום ומסורת של ידיים שמבשלות הרבה שנים שבה הקיפו הנשים את השפים.

"מטרת האירועים של מט"ב לחודש הקשיש היא להדגיש את הכבוד לבני הגיל המבוגר בחברה, את החיבור הבין־דורי בין קשישים לצעירים וגם את התופעה המצערת של בדידות קשישים והתמודדות איתה. במהלך החודש אנחנו מחברים את המבוגרים מחדש לצד היפה של החיים וגם נותנים להם לתרום מהידע ומהניסיון העצומים שלהם. כך החיבור בין מבשלות לשפים, וכך נעשה למשל במפגשים של קשישים עם תלמידים או חיילים", הסביר ליאור שטרסברג, מנכ"ל העמותה.

המקום שבו התרחשה ההתכנסות הוא מתקן יחיד מסוגו שבו בכפיפה אחת ישנו גם מרכז יום שמיועד לקשישים זכאי חוק הסיעוד עם מוגבלויות בתנועה ונכויות, הכולל סל שירותים רחב כגון חדר אוכל וסיוע ברחצה, וגם מרכז יום חברתי לקשישים פעילים יותר המשתמשים במקום כמועדון מפגש חברתי ובכלל זה חוגים והרצאות שלא מבדילים בין האוכלוסיות.

תגיות:
אוכל
/
קשישים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף