"אנחנו במלחמה מול האש": כבאי מספר לבנותיו מדוע הוא לא נמצא בבית

"המשפחה מקבלת את זה בהבנה רבה, היא מבינה שהעבודה הזאת היא שליחות", מספר רס"ר חזי מוצפי, מפקד צוות בשירותי הכבאות, שעובד מסביב לשעון

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
רס"ר חזי מוצפי, כבאי במחוז חוף
רס"ר חזי מוצפי, כבאי במחוז חוף | צילום: באדיבות המצולם
2
גלריה

לשתי בנותיו, בנות 8 ו-12, הסביר: "אנחנו במלחמה מול האש", ולאחר מכן הוסיף: "המשפחה מקבלת את זה בהבנה רבה. הם מבינים שהעבודה הזאת היא שליחות. לדבריו, מאז החל גל השריפות הנוכחי, שגרת היום בתחנות הכיבוי הייתה קבועה, עד שהופרה היום (חמישי). "ביום רגיל יש במשמרת חמישה כבאים. בשבוע האחרון 20. חיים בתחנה, כולם יחד. ישנים, מבשלים וכמובן מתלוצצים, כשחוזרים לתחנה, בין אירוע לאירוע. היום היינו כל היום בחוץ. רצים מאירוע לאירוע, בשיטת ה'טיקי טקה'".

השריפה בחיפה היום. צילום: אבשלום ששוני
השריפה בחיפה היום. צילום: אבשלום ששוני | השריפה בחיפה היום. צילום: אבשלום ששוני

עבודה בהילוך גבוה כל כך מזכירה למוצפי שני אירועים. "זה דומה למלחמת לבנון השנייה, אז העורף הפך לחזית. וכמובן גם את השריפה בכרמל ב-2010. אבל אירוע בסדר גודל כזה, שבו מוקדים חדשים צצים כמעט בכל הארץ – לא זכור לנו", מספר.

רס"ר מוצפי מקפיד לכנות את חבריו "לוחמי אש". "המעמד שלנו בציבור השתפר בשנים האחרונות, בעיקר מאז מלחמת לבנון השנייה. אנשים הבינו שאנחנו מצילים אותם בתוך הבית שלהם. הבינו את החשיבות של לוחמי האש. תמיד היינו גיבורים – עכשיו באה גם ההערכה", חתם בגאווה.

תגיות:
שריפות בישראל
/
שריפה בחיפה
/
לוחמי האש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף