המיצג של נתניהו בבצלאל: היועמ"ש הורה על חקירה בחשד להסתה

מנדלבליט קיבל את המלצת פרקליט המדינה לפתוח בחקירת תליית תמונתו של רה"מ כשלצידו חבל תליה באקדמיה לאומנות. לא מן הנמנע שהסטודנטים המעורבים ייחקרו

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
3
גלריה

מבצלאל נמסר בתגובה להמלצת היועמ"ש כי "האקדמיה לאמנות ועיצוב של ירושלים היא מוסד שומר חוק. בצלאל תשתף פעולה עם כל חקירה ותפעל לפי תוצאותיה".

כזכור, מדובר במיצג שנתלה במוסד לאומנות בירושלים, בו מוצגת תמונת צללית של ראש הממשלה ולפניה חבל תלייה. הכרזה מתכתבת עם כרזת הבחירות של נשיא ארצות הברית ברק אובמה, כשליד החבל רשומה המילה ROPE (חבל) במקום HOPE (תקווה) כמו בכרזה המקורית.

השרה מירי רגב. צילום: אבשלום ששוני
השרה מירי רגב. צילום: אבשלום ששוני | השרה מירי רגב. צילום: אבשלום ששוני

עם הפרסומים אתמול, בבצלאל טענו כי הם לא יודעים מי תלה את הפוסטר מלכתחילה, ולאחר הורדתו טענו כי הם לא יודעים מי היה אחראי להסרתו. כשנשאלו לגבי מצלמות האבטחה במקום, השיבו שהמקרה נמצא בבדיקה. אפרת, בוגרת מוסד גבוה ללימודי אמנות, התייחסה למקרה ואמרה ל"מעריב אונליין" כי "אם נתייחס לאווירה הפוליטית היום אז זה קצת בעל כורחנו אנשי הרוח. בימים שיש ח"כים בממשלה שאומרים שלא הייתה הסתה לרצח רבין קצת קשה לזעוק על הסתה בעבודה של תלמיד בבצלאל".

הפלת הפסל של ראש הממשלה נתניהו שהוצב בכיכר רבין. צילום: אבשלום ששוני
הפלת הפסל של ראש הממשלה נתניהו שהוצב בכיכר רבין. צילום: אבשלום ששוני | הפלת הפסל של ראש הממשלה נתניהו שהוצב בכיכר רבין. צילום: אבשלום ששוני
תגיות:
בנימין נתניהו
/
בצלאל
/
חשד להסתה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף