נקבע מועד לחקירתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו

בנימין נתניהו צפוי להיחקר בלהב 433 בשתי פרשיות שחיתות שפרטי אחת מהן חסויה ואילו השנייה מתייחסת לקבלת מתנות של כדין. החוקרים מנסים לגייס עד מדינה

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
ראש הממשלה בנימין נתניהו
ראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: אמיל סלמן, פלאש 90

הפרשה השנייה היא חשד לקבלת מתנות שלא כדין על ידי ראש הממשלה ובנו יאיר, בהיקפים לא מבוטלים וזאת בניגוד לתקשי"ר ולהוראות נציבות שירות המדינה. החוקרים מייחסים לנתניהו עבירות של קבלת טובות הנאה, מרמה והפרת אמונים, אולם לא נכללה בסעיף החשדות עבירת שוחד. עוד עולה כי בידי החוקרים נאספו במסגרת הבדיקה עדויות ומידע רב לרבות ראיות לכאורה המחזקות את החשדות כנגד ראש הממשלה מה שיוביל לחקירה קצרה יחסית לנוכח עוצמת החשדות והראיות שהתגבשו.

לפחות באחת מהפרשות מנסים החוקרים לגייס עד מדינה וזאת מאחר ובידיהם עדויות של מקורבים ראש הממשלה, ואחד מהם לפחות מקרוב ביותר למשפחה ובפרטים שמסר סייע רבות להתקדמות החקירה ולביסוס הראיות לכאורה.

על פי ההערכה, החקירה אמורה להימשך לא יותר משעתיים והיא תוקלט ותועבר ישירות לצוות בכיר בראשותו של ראש אגף חקירות ומודיעין (אח"מ) במשטרה ניצב מני יצחקי, ראש יחידה להב 433, ניצב רוני ריטמן, נציגים ממשרד המשפטים, הפרקליטים המלווים את החקירה וגורמי אכיפה נוספים וזאת כדי לאפשר לחברי הצוות הנרחב לשמוע את תשובותיו והסבריו של ראש הממשלה לגבי כל שאלה. לא מן הנמנע שתוך כדי שידור ההקלטה יעבירו חברי הצוות הבכיר שאלות נוספות, שיידרשו במסגרת שמיעת גרסתו של נתניהו במהלך חקירתו.

מי שינהל את חקירת ראש הממשלה כפי שכבר פרסמנו הם צוות בכיר של חוקרים בראשות ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 במשטרה תנ"צ כורש בר נור ושני חברי צוות החקירה הבכירים נצ"מ ערן קמין ויורם נאמן.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חקירת ראש ממשלה מכהן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף