לטענתו, פרקליטות המדינה העבירה אתמול לבא כוחו בהליך הפלילי, עו"ד אביגדור פלדמן, טיוטת כתב אישום חדשה שתהווה בסיס להסדר הטיעון בין הצדדים."טיוטה חדשה זו שונה מזו המונחת כעת בפני ועדת הכנסת וגם היא לא כוללת שום דבר המעיד על כוונה כלשהי מצדו של חה"כ גטאס המעידה על תמיכתו במאבק מזוין של ארגון טרור. המשא ומתן נמצא בשלבים מאוד מתקדמים והצדדים קרובים מאוד לחתימת הסדר טיעון. לכן, אין בפני חברי הועדה היום ראיה כלשהי לצורך קיום דיון בהליך הדחתו של חה"כ גטאס שכן טיוטת כתב האישום המונחת בפניכם אינה רלוונטית ואיננה נכונה, הן מבחינת תיאור עובדות כתב האישום והן מבחינת ציון העבירות המיוחסות לחה"כ גטאס".
פרקליטיו של חבר הכנסת טוענים כי עצם העובדה שהליך זה מתקיים מבלי להתחשב בהחלטות שיפוטיות רלוונטיות בנושא או בהמתנה לסיום הליך השימוע והמו"מ בין חה"כ גטאס ופרקליטות המדינה, ואף בטרם הגשת כתב אישום או גיבוש טיוטת כתב אישום סופית, מעידה בבירור על כך שהליך זה נגוע בחוסר תום לב ומוּנע משיקולים זרים. לכן, יש לדחות, לטענתם, את הדרישה להדחתו על הסף.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, חבר הכנסת אבי דיכטר, אמר: "באסל גטאס הפך את עצמו למחבל במלוא מובנה של המילה, משהבריח 12 'אקדחים' לאסירים ביטחוניים. בכל מדינת חוק שנלחמת בטרור הוא כבר היה יושב במעצר עד למשפט, ובמשפט היה נקבר לשנים רבות בכלא. רק תמימים וחסרי הבנה בטרור מהו, מתייחסים למכשירים ניידים המוברחים לטרוריסטים בכלא ככלי לתקשורת חברתית. יש להדיח את המחבל גטאס מהכנסת לאלתר שכן הוא בבחינת צלם בהיכל, ראש חזיר במסגד".