השליחים, אשר התלוננו בעבר על השכר שלהם, צפויים לשפר את הנטו שלהם בצורה משמעותית, שיהיה קשור גם למקום שבו הם נמצאים, הן מבחינת סיכון והן מבחינת יוקר המחיה במדינה. השכר הנמוך ביותר יעמוד על 18 אלף שקל, ואליו יתווספו תוספת ותק בשיעור 0.32% לכל שנת שירות ותוספת של 8% לשכר לכל דרגה. שכר השליחים בחו"ל ייקבע באמצעות המרת השכר האחיד ליוקר המחיה בכל מדינת שירות.
המודל המוצע מביא בחשבון את מבנה התא המשפחתי של השליח ומשקף גם את מאפייני השירות במדינת היעד על מנת לעודד שירות בארצות הנחשבות לקשות שירות. בהתאם להבנות בין הצדדים, המודל יעודכן באופן סדיר באמצעות נתונים עדכניים שיתקבלו מחברת ייעוץ בינלאומית. ההסכם החדש קבע גם מסגרת תקציב בגובה מיליון ש"ח לצורך מנגנון לשיפור הפנסיה לעובדים במסלול פנסיה צוברת. כמו כן הוסכם על תקופת מעבר בה תובטח תוספת שכר אישית במקומות בהם הדבר נדרש כתוצאה מהמעבר למודל השכר החדש ותיקון כללי המס. ההסכם יחול רטרואקטיבית מתחילת שנת 2017.
"מציאות בה עובדי שירות החוץ נדרשו לממן את שירותם מכיסם הפרטי היא בלתי נסבלת ואני מקווה כי הסכם זה יצמצם את הפגיעה במשרד החוץ שקריסתו היא פגיעה בביטחון הלאומי. אני מבקש להודות ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ולמנכ"ל משרד החוץ יובל רותם על המעורבות בקידום ההסכם".