על פי תכנית העבודה, שקיבלה את אישור משרד התחבורה, בנת"ע מתכוננים להתחיל בהנחת תשתית הקווים כבר בשנת 2018, כך שבשנת 2024 תפעל במטרופולין תל אביב רשת בת שלושה קווי רכבת קלה שתשרת כ-600 אלף נוסעים ביום.
הקו הסגול יקשר בין קרית אונו ויהוד למרכז ת"א דרך אוניברסיטת בר אילן, בית החולים "שיבא", דרך אלוף שדה ברמת גן וגבעתיים, ושוק הכרמל. שני הקווים אמורים להביא להורדת דרמטית בעומסי התנועה הכבדים.
בתוך כך, נמשך גם פרויקט ביצוע הקו האדום של "הרכבת הקלה", שמתחיל בפתח תקווה ונמשך דרך רחוב ז'בוטינסקי בבני ברק ורמת גן, עובר את מרכז ת"א וממשיך דרך יפו לבת ים.
על פי הנחיית מנכ"ל נת"ע יהודה בר-און, פעילות ההסברה לקראת הנחת הקווים תחל כבר ברבעון הראשון של 2018 ותכלול תחנות מידע, כנסים, מפגשי הסברה לתושבים ולבעלי עסקים.
סמנכ"ל תכנון בחברת נת"ע, ניר קוגל, הוסיף כי "הוצאת מכרזי התכנון המפורט לביצוע הקו הירוק והקו הסגול מהווה אבן דרך משמעותית בדרך לתחילת העבודות על שני הקווים החשובים. בתוך שנים ספורות תתחולל בגוש דן מהפכה של ממש בתחבורה הציבורית. המכרזים מכוונים בעיקר לשוק הישראלי".
עם זאת, עדיין קיימות התנגדויות לגבי מקטעים מסוימים בקו הסגול, כאשר עיריית רמת גן אף עתרה לבג"צ בבקשה לשינוי ויצירת קו תת קרקעי על גשר בצומת הסואן אלוף-שדה הירדן.