הרצוג ביקר עם חברי המחנ"צ במעלה אדומים: "חלק מריבונות ישראל"

יו"ר האופוזיציה הגיע לביקור בצפון מדבר יהודה יחד עם ח"כ לבני ואחרים, בו טענה השרה לשעבר כי "העיר היא חלק מהגושים שיישארו בשטח המדינה במסגרת הסכם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הח"כים הרצוג ולבני בביקור במעלה אדומים
הח"כים הרצוג ולבני בביקור במעלה אדומים | צילום: המחנה הציוני
2
גלריה

הרצוג התייחס לביקורו הקרוב של הנשיא טראמפ כשאמר כי "אנחנו מאמינים בהיפרדות מן הפלסטינים ואנחנו מאמינים בכך שיש הזדמנות גדולה מאוד לקראת ביקורו של הנשיא טראמפ". הוא הוסיף כי "אנחנו מאחלים הצלחה רבה לנשיא טראמפ בעת ביקורו ומייחלים לכך שביקורו אכן יהיה שובר שוויון ויביא בשורה גדולה לנו ולפלסטינים ונוכל להתקדם להסדר אמיתי, שיאפשר לשני עמים לחיות זה לצד זה בשלום".

מלבד הרצוג, גם ח"כ ציפי לבני טענה שאין כוונה לוותר על מעלה אדומים במו"מ: "מעלה אדומים היא חלק מהגושים שיישארו ממדינת ישראל - כך פעלתי בכל שנותיי ובכל מו"מ, אבל כדי שזה יקרה צריך לקבוע סדרי עדיפויות נכונים ולקבל החלטות נכונות: גושים כן - התנחלויות מבודדות לא”. עוד אמרה לבני כי כיום "מעלה אדומים היא בת ערובה של עמונה", והוסיפה: "אנחנו יכולים להסתכל ל-40 אלף תושבי מעלה אדומים ולהגיד להם בביטחון שאנחנו נדאג שתהיו חלק ממדינת ישראל".

ח"כ יואל חסון. "קווי הביטחון שלנו הם גושי ההתיישבות". צילום: פלאש 90
ח"כ יואל חסון. "קווי הביטחון שלנו הם גושי ההתיישבות". צילום: פלאש 90 | ח"כ יואל חסון. "קווי הביטחון שלנו הם גושי ההתיישבות". צילום: פלאש 90

לדברי ראש "התנועה" לשעבר,  תמיכה בחוק הסיפוח היא טעות אסטרטגית. כל החוקים הפופוליסטיים של הממשלה פוגעים במקומות ובדברים שהיו בקונצנזוס פעם. הוכחתי כל חיי הפוליטיים שאני יודעת לשמור על המקומות החשובים לישראל - ואנחנו לא צריכים להוכיח שום דבר לקיצוני הימין".

בתוך כך, ח"כ יואל חסון התייחס לוויכוח הפנימי במחנה הציוני סביב נכונות קיומו של הביקור באזור: ״יש חשיבות רבה להשתתפות בסיור היום, קווי הביטחון של ישראל הם גושי ההתיישבות, ובתוכם מעלה אדומים. עמדת המחנה הציוני ברורה, ומצביעי המחנה הציוני דוגלים בשמירת הגושים".

לטענתו, "להבדיל מממשלת הליכוד שמנסה להפוך את מעלה אדומים ליישוב מבודד ומוקצה על ידי העולם, כמו המאחזים הבלתי חוקיים, אנו מכירים ומחזקים את הגושים כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. כל ניסיון להשוות את הגושים להתנחלויות המבודדות פוגע בעמדת ישראל ובניסיון להגיע להסדר המדיני המיוחל".

תגיות:
ציפי לבני
/
יצחק הרצוג
/
מעלה אדומים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף