מדובר בתקציב לא מבוטל שאמור לכסות את הוצאות השיטור, האבטחה וההתארגנות במהלך שהותו של הנשיא בישראל. כידוע, את ביקורו של טראמפ יאבטחו וילוו קרוב ל – 3,000 שוטרים ממחוז המרכז עם הגעתו לישראל ונחיתתו בנתב"ג, ממחוז ירושלים, עם הגעתו לבירה , מיחידות מיוחדות ומאגף התנועה שיחסמו צירי תנועה מרכזיים כדי לאפשר הגעה ותנועה בטוחה בצירים האמורים.
היום (ראשון), במסגרת ההערכות האחרונה של מבצע "מגן כחול" בפיקודו של מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשייך הגיע המפכ"ל למרחב נתב"ג וסקר את היערכות מרחב נתב"ג לקראת ביקורו של נשיא ארה"ב בארץ.
רנ"צ אלשייך שמע ממפקד מחוז המרכז ניצב מוטי כהן, וממפקד מרחב נתב"ג נצ"מ אמיר כהן, את תכנית האבטחה בשדה התעופה ואת מערכי הפיקוד, השליטה והתיאום בין הארגונים השונים הנוטלים חלק במבצע.
בסיור המפקדים השתתפו גורמי רשות שדות התעופה , משרד החוץ וגורמי ביטחון נוספים ובמהלכו נותחו תרחישים ותגובות אפשריים. בסיומו של הסיור החל ביצוע המודל האווירי המלא.