השר דרעי ורעייתו צפויים להיחקר בחשד לעבירות שחיתות

בני הזוג יזומנו לחקירה באזהרה ביחידת להב 433 ויעומתו עם אלפי עמודי עדויות בעבירות הקשורות לעסקאות נדל"ן. שר הפנים: "סומך על מערכת אכיפת החוק שתעשה עבודתה בצורה מקצועית וראויה"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
אריה דרעי
אריה דרעי | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
2
גלריה

מדובר בחקירה שהחלה כבר בחודש אפריל 2016 כאשר חודש קודם לכן היועמ"ש התיר לבצע בדיקה. לאחר מכן בדיקה זו הבשילה לכדי חקירה פלילית בחשד לעבירות שחיתות ציבורית.

שר הפנים היה זה שחשף את שמו כמי שסביבו הפרשה וגם הכחיש את החשדות שיוחסו לו במישרין ובעקיפין. דרעי, לא ידע על עצם המעבר לחקירה פלילית שהתנהלה במקביל במשטרה וברשות המסים וזאת לאחר התייעצות שקיימו ראש אגף חקירות ומודיעין (אח"מ) במשטרה ניצב מני יצחקי, פרקליט המדינה שי ניצן והיועמ"ש מנדלבליט.

יזומנו לחקירה בלהב 433. צילום: פלאש 90
יזומנו לחקירה בלהב 433. צילום: פלאש 90 | יזומנו לחקירה בלהב 433. צילום: פלאש 90

ברק סרי, דוברו של שר הפנים התייחס לפרטים: "שר הפנים דרעי, אמר מהרגע הראשון כשנודע על פתיחת החקירה לפני שנה וחודשיים כי ישתף פעולה באופן מלא ויענה על כל שאלה שיישאל. השר דרעי סומך על מערכת אכיפת החוק שתעשה עבודתה בצורה מקצועית וראויה".

נזכיר כי אין מדובר בהתנגשות ראשונה של דרעי, עם רשויות האכיפה שכן לפני כ- 18 שנים הוא נחקר בגין עבירות שוחד חקירה שהסתיימה כזכור בהגשת כתב אישום נגדו, הרשעתו וריצוי עונש מאסר מאחורי סורג ובריח.

תגיות:
אריה דרעי
/
חקירה פלילית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף