פעוט נפטר בהדסה עין כרם כתוצאה מכוויות

בן ה-11 חודשים אושפז במשך כשבועיים לאחר שנפצע ממיכל מים חמים שנשפך על גופו. הוא פונה לבית החולים וקיבל טיפול עד שהצוות הרפואי נאלץ לקבוע את מותו

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
בית חולים, ארכיון
בית חולים, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

פעוט כבן 11 חודשים נפטר היום (שלישי) בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים כתוצאה מכוויות. מחקירת המשטרה עלה כי התינוק התארח עם הוריו לפני כשבועיים אצל בני משפחתם בשכונת שראפאת שבדרום מזרח ירושלים ושם ככל הנראה נפל מיכל מים חמים על גופו. הוריו פינו אותו לאחר מכן למרפאה מקומית, משם הוא פונה לבית החולים והיה מאושפז שם מאז. היום נקבע מותו.

ניידת טיפול נמרץ. צילום: תיעוד מבצעי מד"א
ניידת טיפול נמרץ. צילום: תיעוד מבצעי מד"א | ניידת טיפול נמרץ. צילום: תיעוד מבצעי מד"א

בבית החולים בילינסון ציינו כי הלידה עברה באופן תקין והתינוק נולד במשקל 2.4 קילוגרמים בשבוע ה-38 להיריון לאמו בת ה-37 וכי מדובר במקרה נדיר ביותר. האירוע החריג דווח למשרד הבריאות ונסיבות המוות נמצאות בבדיקה.

פרופסור ירון צלאל, מומחה למיילדות וגניקולוגיה, סיפר למעריב: "מדובר במקרה מאוד מאוד נדיר. מעבר לכך אינני יכול לדעת מה גרם למות התינוק כי אין בידי שום מידע רפואי על האם והילוד, על מהלך ההיריון, על דרגת המעקב של ההיריון, על מהלך הלידה. אינני יודע אם האישה עברה סקירת מערכות ולכן אין בידי מידע על מום שיכול היה לגרום למותו של העובר. מה שאומר הוא בגדר השערות מקצועיות בלבד: מהנתונים שפרסם בית החולים הוא נולד קצת קטן לשבוע מתקדם כל כך בהריון. ייתכן שההורים לא עשו סקירת מערכות ושהיה מום שלא נצפה מראש או שעשו והיה מום שלא אובחן, כמו לדוגמא עיכוב בגדילה תוך רחמית. אם ההורים יסכימו לנתיחה אולי אפשר יהיה לדעת את סיבת המוות הפתאומי הזה, בין אם מום או סיבה אחרת".

תגיות:
בית החולים הדסה עין כרם
/
תמותת תינוקות
/
כוויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף