"מה שנראה באופק הוא כי השלטון בכל רבדיו מתקין חוקים ותקנונים לבידוד האזרח וחברי הסגל, למנוע ממנו כל אפשרות של מחאה, התנגדות וחשיפת האמת הלא נוחה לשלטון. אני צופה השתקה מוחלטת של חברי הסגל בהסתמך על כל 'קוד אתי' שלא יהיה", כך כתב היום (ראשון) מרצה באקדמיה בתגובה לקוד האתי שחיבר פרופסור אסא כשר ובמהלך סוף השבוע עורר סערה שנראה כי בינתיים היא לא דועכת.
במקביל, הביקורות באקדמיה נגד המסמך נמשכות: "אם המסמך הזה יתקבל יהיה זה סופה של האקדמיה הישראלית. אני קורא לכל אדם באקדמיה להפר את הכללים הללו באופן בוטה. אני גם מציע שאם המסמך ייושם יש ליישמו גם בישיבות. לא יעלה על הדעת כי בישיבות יתבטאו רבנים בסוגיות פוליטיות כמו שטחים שעה שתפקידם הוא ללמד תלמוד. רק החלה שוויונית היא החלה צודקת", התייחס למסמך מרצה.
מרצה אחרת כתבה: "אני חושבת שלחוקק חוק בנושא זה פשוט אסון אבל אני אכן חושבת שמרצים צריכים להיזהר מלהביע את עמדותיהם הפוליטיות בכיתה באופן מפורש כדי לאפשר לכל הסטודנטים להרגיש נוח להביע דעה". מרצה נוספת כתבה כי "אני אף פעם לא מביעה את דעותי הפוליטיות בהרצאות. לצורכי הדיונים אני מסבירה לסטודנטים שאקצין לשני הצדדים על מנת לעורר דיון וכי דעתו של איש לא חשובה יותר מדעתו של אחר. הם אף פעם לא יודעים מה דעותיי. יחד עם זאת, אני נגד רדיפת מרצים ו'חיפוש' מרצים שמביעים את דעותיהם משום שאין לדבר סוף וזה מזכיר משטרים חשוכים".
כזכור, מדובר במסמך שנשלח בחודש שעבר לשר החינוך בנט ועוסק בהתנהלות ראויה לדברי המחבר, בהקשרים אקדמיים שבהם יש אפשרות לחפיפה בין פעילות אקדמית לפוליטית. הקוד עוסק בכללים המומלצים להתנהלות הראויה באקדמיה, בין היתר בכך שעל מוסד להשכלה גבוהה להתרחק מהזדהות עם פעילות פוליטית וממתן חסות לפעילות פוליטית. כמו כן, עליו להימנע מהוצאת פרסום אקדמי ללא העדפת שיקולים הקשורים בפעילות פוליטית של חברי הסגל ואי השמעת דעות פוליטיות של חברי הסגל במהלך הרצאות או הדרת סטודנטים אותם הם מלמדים בשל השקפותיהם האישיות.