משרד החינוך אישר: חמש יחידות בגרות בייצור יינות

פעמים רבות, השילוב של בני נוער ואלכוהול נתפש כדבר שלילי, אך התוכנית הלימודית החדשה תלמד בני כיתות י"א-י"ב שיעורים תיאורטיים ומעשיים בגידול גפנים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לומדים למתג גפנים
לומדים למתג גפנים | צילום: באדיבות יקב סומק

השבוע אושרה במשרד החינוך תוכנית ייחודית לבגרות של 5 יחידות במגמת חקלאות כשההתמחות היא “גידול גפן וייצור יין”. התוכנית נכתבה בכפר הנוער החקלאי מאיר שפיה על ידי סילבי מאיירס, רכזת מגמת חקלאות וביולוגיה בבית הספר, ורות בן ישראל, אוצרת יין ורכזת ענף כרם־יקב במשק החקלאי־מחקרי אשר בכפר הנוער.

התוכנית נכתבה במטרה לאפשר לתלמידים בכיתות י’־י"ב להתמחות בתחום גידול גפן וייצור יין כחלק מעשי ומשלים לתחומי חקלאות ומדעים. היא כוללת למידה ועבודה מעשית בכלכלת כרם, הגנת הצומח, ייצור יין, מיתוג ופרסום.

בן ישראל תשתתף היום בפסטיבל היין האזורי “כרמים וטעמים” בגני רמת הנדיב בזיכרון יעקב. “בפסטיבל אנחנו מציגים את תעשיית היין הענפה והחקלאות המקומית באזור מורדות הכרמל, בקעת הנדיב ועמק חפר”, סיפרה רותי.

תגיות:
בחינות בגרות
/
יינות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף