פעילי מאבק הנכים חוסמים בשעה זאת את כביש החוף לכיוון צפון ליד מחלף ינאי כחלק מהמשך פעולות המחאה נגד הממשלה בסוגיית קצבת הקיום לנכים. קבוצת "הנכים הופכים לפנתרים" הגיעה לסיכום עם משטרת ישראל לפיו יותר למפגינים לחסום צירי תנועה, בהתראה מראש למשטרה, למשך חצי שעה בכל פעם ללא פינוי בכוח ומעצרים וכדי שאגף התנועה יוכל להפנות נהגים לדרכים חלופיות.



כל זאת במסגרת ניסיון המשטרה לאפשר את חופש המחאה של מאבק הנכים וכלקח מהמראות הקשים של מעצר המפגינים הנכים באשדוד שביקשו למחות מול כינוס בו השתתפו רה"מ ושר האוצר, מה שהביא לביקורת חריפה כלפי המשטרה על טיפולה במפגינים. 



כרבע מיליון זכאי קצבת הנכות הכללית, שעומדת כיום על מקסימום של 2,400 ש"ח לחודש ולא עודכנה במשך 16 השנים האחרונות, נאבקים להעלאת קצבת הנכות לגובה שכר המינימום העומד על כ-5000 ש"ח ונגד כוונתו של רה"מ נתניהו להביא לחקיקה עוד בפגרת הקיץ את המתווה שלו לפתרון המשבר. במשרד רה"מ מציעים העלאת קצבה ל-30% מהנכים (שהם בעלי 90% נכות - י.ב) ל-4,000 ש"ח ולעוד מאה אלף נכים להכנסת קו העוני - 3,200 ש"ח. עדיין לא ידוע אם בפעימה אחת או לאורך מספר שנים או בצמוד לשכר המינימום, כפי שהתחייב נתניהו ליו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן. בכל מקרה האוצר מתנגד למתווה המדובר. 



בינתיים בסיעת כולנו גובר הזעם על סחבת משרד רה"מ בנושא. יו"ר ועדת הרווחה ח"כ אלאלוף (כולנו) נאלץ בעל כורחו לעכב זה חודשים את ההכנה לקריאה ראשונה של הצעת החוק שהכין ח"כ אילן גילאון ממרצ, שעברה קריאה טרומית בכנסת. נתניהו גנז את המתווים שהציעו שר האוצר ויו"ר כולנו, משה כחלון, וכל סיעות הכנסת, לפיו הקצבה תעלה ל-4000 שח לכלל הזכאים, רובם ככולם חסרי כושר עבודה. 



ד"ר עמיחי תמיר, מקואליצית ארגוני הנכים, אומר למעריב: "אני לא חושש שהציבור יפנה נגדנו. כשהפנתרים שהם 'פלוגות המחץ' של המאבק, יוצאים לכבישים זה מתוך מצוקה, כי לו היינו שועים להפגנות מאושרות מראש ורק במתחמים סגורים ומרוחקים אז לא היינו נוגעים בציבור הרחב. זאת אחת הדרכים הבודדות להביא את המצוקה לכלל האזרחים והיא שיטת מחאה לגיטימית. זאת כמובן לא שיטת המאבק היחידה שלנו. כשאנחנו יושבים ראשי המאבק ומתכננים את האסטרטגיה להמשך אנחנו לא מוותרים על מחאה מול בתי ומשרדי מקבלי ההחלטות אבל אי אפשר להעביר לציבור רחב את גודל המצוקה של חיי מחסור להם נדונים רבבות הנכים שמתקיימים ממנה". 
תמיר הוסיף: "ברור שאם היו לנו יותר אנשים שמסוגלים להפגין היינו יכולים לייצר נראות גדולה יותר למאבק אבל יש גם מסר אני מאמין שעובר במראה של אנשים עם כיסאות גלגלים שלמרות הקושי יוצאים להפגין כי זה לא דבר של מה בכך. הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לנו הוא אם המאבק הזה ישקע כי הוא מאבק על התודעה הציבורית - כולם כאן משלמים ביטוח לאומי ומס בריאות אבל כשהשמיים נופלים עליך ואתה זקוק למדינה שלך, אתה נותר לבד. זה מסר ששייך לכולם, לא רק לנכים. לכן קריטית הנראות של המאבק לכלל הציבור. כשראש הממשלה שלנו מגיע עם מתווה שכ"טובה" מעלה את ההכנסה המקסימלית רק למחצית הנכים חסרי כושר עבודה ורק לקו העוני, זה סוף גם של  שארית מדינת הרווחה".