גפני תוקף: "מי שאין לו אומץ לקחת אחריות לא ראוי להיות מפכ"ל"

יו"ר ועדת הכספים שוחח עם השר לביטחון פנים על אלימות המשטרתית כלפי המפגינים החרדים ועקץ את אלשיך: "העומד בראש המערכת צריך לומר את דברו ולא להסתתר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משה גפני, רוני אלשיך
משה גפני, רוני אלשיך | צילום: מרק ישראל סלם,הדס פרוש, פלאש 90

בתוך כך העביר ח"כ גפני ביקורת חריפה על מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, שטרם התבטא עד כה בנושא אלימות השוטרים. לדברי גפני, "העומד בראש המערכת צריך לומר את דברו ולא להסתתר. מדובר בפעולה חמורה מאד שנעשתה על ידי השוטרים ומי שאין לו את האומץ לעמוד בפני הציבור ולקחת אחריות לא ראוי לעמוד בראש המשטרה".

כזכור, מתיעוד ההפגנה, שפרצה כמחאה על במחאה על מעצר נכדו של האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק, מפני שלא התייצב בלשכת הגיוס, עולה כי לפחות במקרה אחד שוטרים פעלו באלימות כלפי חלק מהמפגינים, שצעקו לעברם "נאצים".

מהמשטרה נמסר כי "כבכל אירוע מסוג זה, תיבדק גם התנהלות השוטרים במקום לאור המצב בשטח, הסיכון לכוחות ובהתאם לנורמות ההתנהגות המצופות משוטר בעת אכיפת החוק ושימוש בכוח בדגש על אחד האירועים שלכאורה נראה מהסרטון שהופץ ברשת, כאילו הופעל כוח שלא לצורך אכיפה". הם הוסיפו: "כל מה שחשוד לכאורה כחריגה מסמכות והפעלת כוח לא מידתית, יועבר לבדיקה במח"ש.

תגיות:
משה גפני
/
הפגנות חרדים
/
אלימות משטרתית
/
רוני אלשיך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף