חסן־סאלח (44) מהיישוב משהד, אחראית אדמיניסטרטיבית ביחידה לאונקולוגיה של שירותי בריאות כללית בנצרת, הפכה לטבעונית לפני שלוש שנים. כיום היא פעילה במגזר הערבי במסגרת עמותת "האדם הטבעוני" וארגונים נוספים בעלי מטרות דומות. את העלייה בהתעניינות בטבעונות בחברה הערבית היא זוקפת לפעולות להגברת המודעות במגזר."יש אירועי Meat Out, טעימות של אוכל טבעוני, כגון קבב טבעוני, שווארמה טבעונית ועוגות ועוגיות טבעוניות", היא מסבירה. "אנחנו, הפעילים, מכינים את האוכל הזה ומחלקים אותו בשולחנות שאנחנו מציבים בקניונים בנצרת, בשפרעם, בטמרה ובמקומות נוספים".
"הדרך עוד ארוכה וישנה עוד עבודה רבה לעשות", חורץ שרבל בלוטין, מראשוני הטבעונים במגזר ומי שאף טבע את המונח "חודרייה", טבעונות בערבית.