משפחת נתניהו: "הדיון בבית הדין - ניצחון חד משמעי לאשת רה"מ"

משפחת ראש הממשלה הגיבה לביקורת החריפה שמתח השופט על כתב התביעה נגד שרה נתניהו: "כישלון חרוץ ליח״צני ולעורכי הדין של חבורת מני נפתלי"

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
שרה נתניהו
שרה נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

משפחת נתניהו הגיבה היום (רביעי) לדיון שהתקיים בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים לעבודה ומסרה כי הוא מהווה "ניצחון חד משמעי" לאשת ראש הממשלה שרה נתניהו. "הדיון שהתקיים היום בבית הדין לעבודה הוא ניצחון חד משמעי לגברת שרה נתניהו וכישלון חרוץ ליח״צני ולעורכי הדין של חבורת מני נפתלי, נעמי לנדאו ושות׳ שניסו להכפיש את הגברת נתניהו בשקרים ועלילות", נאמר בהודעה. "נשיא בית הדין אישש היום את טענתנו שמדובר בכתב תביעה לצורכי תקשורת שהטענות בו מכפישות ואינן ענייניות. אין לנו ספק שגם במקרה זה האמת תנצח ותביעה זו תופרך כליל בבית המשפט".

בית הדין דן בבקשת בא כוחה של נתניהו, עורך הדין יוסי כהן, להוציא צו איסור פרסום על פרטיהם האישיים של עובדים שאינם בין התובעים ועל דבריהם, בין היתר באמצעות מסרונים כמו אלה שפורסמו בתקשורת לאחרונה. "הפרסום האדיר והמסיבי של דברים אלה גורם לנזק ולאווירה לא טובה בין העובדים", טען עורך הדין כהן, "במיוחד שהלשון של התביעה היא גסה, לא ראויה".

בא כוחה של רבן, עורך הדין אורן גרוס, אמר בתגובה לטענות כי התביעה נוסחה על סמך תיאוריה הישירים של העובדת. "כתב התביעה נוסח בדיוק כפי שהתובעת תארה בפנינו את האירועים במעון ראש הממשלה. אם מעסיק צווח על עובד מול עובד שיושב איתו כתף אל כתף הוא יהיה מפוחד - וזה מה שקרה לתובעת", אמר.

אולם בית משפט. צילום: אתר הרשות השופטת
אולם בית משפט. צילום: אתר הרשות השופטת | אולם בית משפט. צילום: אתר הרשות השופטת

עורך הדין כהן ביקש שנתניהו תימחק מרשימת הנתבעים וחזר על טענתו, לפיה "כל תקופת עבודתה של התובעת במעון היא 100 שעות, מתוכם דיברה עם הגברת נתניהו פעמיים. מי שתובעים אותו צריך לדעת על מה הוא נתבע". עם זאת, המדינה התנגדה להוצאתה של נתניהו מרשימת הנתבעים. נציגת הפרקליטות אמרה בדיון כי "כל המסכת עובדתית נערכת בקומה השנייה (של המעון, מ"ש). אין שם מישהו מהמדינה שיודע מה מתרחש שם וגברת נתניהו היא זו שנותנת את ההוראות. רק היא תוכל להגן על גרסתה, לכן אנו עומדים על זה שאי אפשר למחוק אותה מכתב התביעה".

הצדדים הסכימו על הוצאתם מהרשימה של רבקה פאלוך, יועצת ראש הממשלה לענייני חרדים ואפי אזולאי, אב הבית במעון ראש הממשלה. בסוף הדיון החליט השופט אברהמי שהחלטה בבקשת החסיונות תינתן בשלב מאוחר יותר, במה שנראה כתחילתו של משפט סוער נוסף שיעסוק בנעשה במעון ראש הממשלה.

תגיות:
שרה נתניהו
/
מעונות ראש הממשלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף