אין פתרון באופק: שביתת תיכונים בתל אביב, ירושלים ובאר שבע

ארגון המורים ממשיך את העיצומים במחאה על חוסר התקדמות במשא ומתן עם משרד האוצר. שיבושים בלימודים זה היום השלישי ברציפות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כיתה ריקה
כיתה ריקה | צילום: אבשלום ששוני

בארגון המורים טוענים כי הם ממשיכים בעיצומים עקב חוסר ההתקדמות במשא ומתן עם משרד האוצר ובשל התבצרות האוצר, כלשונם, בעמדותיו וסירובו להגיע להסכם בתום לב ומתוך רצון לקדם את מעמד המורה ותנאי העסקתו.

הדרישות העיקריות שהציג יו”ר ארגון המורים רן ארז למשרדי האוצר והחינוך הן תוספות שכר מיידיות לשכר ההתחלתי של מורים חדשים, כדי שיתחילו ממשכורת של 8,000 שקל ברוטו, במקום 6,400 שקל, תוספת שכר מיידית של 600 שקל למורים ותיקים יותר, תוספת גמולי השתלמות ותקנים, מענקי הצטיינות ותוספת שכר למנהלים.

ארז הוסיף כי רבות מהתביעות הנוספות של הארגון אינן עולות כסף, אך משפרות באופן משמעותי את תנאי העבודה של המורים בבתי הספר.

במשרד האוצר טוענים כי על אף שהמו”מ מתקיים זה חודשים רבים, ולאחר שהונחו הצעות רבות לסיומו, בחר ארגון המורים להציב דרישות מקדימות בעלות תקציבית גבוהה, שעיקרן להיטיב עם המורים הוותיקים על חשבון המורים הצעירים.

מלשכת שר החינוך נמסר בתגובה: “השר בנט נחוש לקדם את מעמד המורה בישראל, ואת זה עושים לא רק במילים יפות אלא במעשים ובתגמול ראוי. איכות ההוראה תלויה באיכות המורה ונעשה הכל שהטובים ביותר יגיעו אלינו”.

תגיות:
שביתה
/
ארגון המורים
/
תיכונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף