הלווייתו של אלוף במילואים דורון רובין נערכה היום (ראשון) בחלקה הצבאית בבית העלמין קריית שאול בתל אביב. ארבעת בניו של רובין אמרו קדיש כשהם מחובקים סמוך לקבר. מאות הגיעו ללוות אותו בדרכו האחרונה, ביניהם הרמטכ"לים לשעבר שאול מופז ובני גנץ, האלופים במילואים אביב כוכבי, נועם תיבון, יום טוב סמיה, אמאל עסאד, יורם יאיר ועמרם מצנע, מפכ"ל המשטרה תנ"צ רוני אלשיך, ראשי הממשלה לשעבר אהוד ברק ואהוד אולמרט, וחברי הכנסת אלעזר שטרן ומוטי יוגב. רובין נפטר אתמול לפנות בוקר בגיל 74 לאחר מאבק במחלה קשה. הוא הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים.

האלוף אביב כוכבי, סגן הרמטכ"ל, ספד לו: "דורון אהב גישה ישירה וחשיבה אחרת. הוא התמקד בקדמת הכח, היה אנושי ודיבר בגובה העיניים. תמיד ידע לקחת אחריות. מנהיגותו של דורון התבססה על אומץ לב". לילדיו אמר: "גדלתם על דמות מופת. היית דמות מוערכת והותרת את חותמך על כולנו. היית ותישאר סמל ודמות. אני מצדיע לך בשם פקודיך וצה"ל".

בנו ניר אמר: "נולדנו לאבא יוצא דופן. אתה איש של אנשים, מפקד משכמו ומעלה. אנחנו טועמים מההערצה וההערכה אליך בכל מקום. לכולנו עצוב מאוד, אתה לא פה. מעולם לא ביקשת מאיתנו עזרה. עזבת אותנו מוקדם מידי, לא הספקת להזדקן ולא נתת לנו לעזור לך. נשמור על אמא, נמשיך את המורשת שלך. היית עבורנו מקור לגאווה".

האלוף במיל' דורון אלמוג ספד לרובין בשם לוחמי גדוד 202 של חטיבת הצנחנים. "ביום כיפור האדמה רעדה. החרמון נכבש וקו בר לב נפל. את הניצחון ביום כיפור המדינה חייבת ללוחמים. דורון פיקד על גדוד 202 ופיקד על קרבות גבורה", סיפר. "200 טנקים מצרים תקפו את גדוד הצנחנים 202. אני ודורון סיכמנו: אין נסיגות. נלחמים. דורון פיקד והפעיל את כולם. לאחר כמה שעות של לחימה מאומצת עשרות טנקים מצרים בערו והיתר נסוגו. דורון תמיד התגאה בחבורת הלוחמים והמפקדים בגדוד שנלחמו בקרב ב-14 באוקטובר".

אהוד ברק בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני
אהוד ברק בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני


האלוף במיל' יום טוב סמיה אמר: "איך מספידים חבר? איך מספידים מג"ד שלוקח אותך לילה לילה ומבהיר את תפקידו? איך מספידים מג"ד שאתה קצין האג"מ שלו? תמיד האמנת ביכולת של חייליך. החברות שלנו נמשכת 44 שנים. דורון כתב פרק בספרי ואני כתבתי פרק בספרו".

רובין, שנחשב ללוחם ומפקד מוערך, פיקד במהלך הקריירה הצבאית הארוכה שלו (בשנים 63'־91') על חטיבת הצנחנים, בית הספר לקצינים, עוצבת הפלדה בשריון ומערך ההדרכה בצה"ל. הוא גם היה ממקימי יחידת העילית מגלן. הוא נולד בבוסתן הגליל והתנדב עם גיוסו לצה"ל לגדוד 890 של חטיבת הצנחנים. במלחמת ששת הימים הוא פיקד על פלוגה. לאחר שהשתתף בקרבות ומבצעים נועזים, ובהם מבצע "אביב נעורים" בלבנון ב־1972, מונה שבועות ספורים לפני פרוץ מלחמת יום כיפור למפקד גדוד 202 בחטיבת הצנחנים. במלחמה עצמה השתתף הגדוד בכמה קרבות עזים בגזרה הדרומית.
 
לאחר שפיקד על בית הספר לקצינים סגר רובין מעגל כאשר התמנה למפקד חטיבת הצנחנים – החטיבה שאליה התגייס. כמח"ט חטיבת הצנחנים רובין פיקד על סדרת פשיטות בלבנון, ובהן מבצע "איש דמים", מבצע "מוביל" ומבצע "סיגל".
 
אהוד אולמרט וח"כ אלעזר שטרן בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני
אהוד אולמרט וח"כ אלעזר שטרן בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני


רובין עבר לאחר מכן הסבה לשריון. שלושה ימים בלבד לפני מלחמת לבנון הראשונה הוא מונה למפקד חטיבה 500 של חיל השריון. בהמשך מונה למפקד עוצבת הפלדה ופיקד על הגזרה המזרחית בלבנון עד לנסיגת צה"ל ב־1985. בתפקידו הבא שירת בראש חטיבת התורה והפיתוח במפקדת חילות השדה. במסגרת תפקיד זה יזם רובין, לאור לקחי לוחמת הנ"ט שגובשו בצה"ל לאחר מלחמת יום הכיפורים ומלחמת לבנון, את הקמת יחידת מגלן המתמחה בלוחמת נ"ט תוך שימוש באמל"ח מתקדם.

בינואר 87' הועלה רובין לדרגת אלוף ומונה לראש מחלקת ההדרכה במטה הכללי. בתקופתו יישם את "תוכנית ברק" להכשרת הקצונה הזוטרה בצה"ל. לאחר מינויו של אהוד ברק לרמטכ"ל בשנת 1991 הודח רובין מתפקידו כמפקד מפקדת העומק המטכ"לית וסיים את הקריירה הצבאית שלו בתחושת מרירות, זאת על רקע כישלון מבצע "כחול וחום" בדרום לבנון שעליו פיקד. 
 
שאול מופז בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני
שאול מופז בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני

לאחר שחרורו מצה"ל, פנה רובין ליזמות ועסקים בתחום הנדל"ן. בשנת 1988 הוא התמודד מול רון חולדאי בבחירות לראשות עיריית תל אביב בתמיכת מפלגת הליכוד. לאחר שהפסיד בבחירות כיהן במשך שנתיים כחבר מועצת עיריית תל אביב, ואחר כך עזב את החיים הפוליטיים. בעקבות הבחירות וכישלון בעסקים בתחום הנדל"ן צבר רובין חובות כספיים, שהתקשה להחזירם. הוא פנה לעסקים בתחום הנדל"ן בהונדורס, ובהמשך חזר לארץ ובשנים האחרונות הפעיל עסק המקשר בין מפיצי כלי רכב ללקוחות.
 
רובין זכה להערכה רבה בצה"ל והיו שכינו אותו "קצין וג'נטלמן". בשנה שעברה הגיע רובין להשתתף באחת מהפגנות המחאה בפתח תקווה נגד השחיתות השלטונית. אחד מבניו של רובין, ניר, הופיע בסרט התיעודי "תדע כל אם" על מלחמת לבנון השנייה. בן נוסף שלו, ברק, פיקד על סיירת הנח"ל.
 
המפכ"ל אלשיך בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני
המפכ"ל אלשיך בהלוויה. צילום: אבשלום ששוני