רב סרן שמועתי שוב מגיע: אין צו 8, אין מבצע צבאי בצפון

בעקבות מספר הודעות כוזבות שהופצו באפליקציית הוואטסאפ ובישרו על מלחמה שעומדת לפרוץ, בצה"ל מבהירים: "לשמועות אין בסיס, גלו אחריות ואל תפיצו מידע שגוי"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
וואטסאפ
וואטסאפ | צילום: רויטרס
3
גלריה

מספר הודעות כוזבות הופצו היום (שלישי) על רקע ההסלמה הביטחונית בדרום ובישרו על מלחמה הממשמשת ובאה בדרום ובצפון. ההודעות, שהפכו לויראליות ועוררו דאגה בקרב הציבור, ובעיקר ביישובי קו העימות, אילצו את צה"ל לצאת בהבהרה כי מדובר בטענות חסרות בסיס. תופעת הפצת הדיסאינפורמציה באפליקציית ההודעות אינה חדשה, אך באירועים ביטחוניים גדולים היא הופכת לבעייתית אף יותר.

באחת ההודעות נטען כי צה"ל יצא למלחמה שתיקרא "ברק אפור", וכי על תושבי הדרום להכין את הממ"דים: "דובר צה"ל מוסר: תושבי הדרום הכינו את הממ"דים. הסתיימה ישיבת הקבינט. הערב נצא למלחמה התקרא "ברק אפור". צה"ל יגיב בעוצמה ויחשיך את עזה לזמן רב מאד. מסתמנת תגובה בעוצמה שטרם נראתה מאז צוק איתן, החל משעות הלילה המאוחרות".

הודעה מפוברקת על צו 8. צילום מסך
הודעה מפוברקת על צו 8. צילום מסך | הודעה מפוברקת על צו 8. צילום מסך
הודעת דובר צה"ל
הודעת דובר צה"ל | הודעת דובר צה"ל
תגיות:
צה"ל
/
רצועת עזה
/
וואטסאפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף