ששת המעוכבים החשודים בגרימת מותה ברשלנות של איסמהאן אבו חמאד בת ה-10 שוחררו הערב (רביעי) בתנאי ערובה, כאשר שני המצילים שוחררו בתנאי הרחקה מים המלח. מהמשטרה נמסר כי בתם בדיקה וביצוע פעולות חקירה ראשוניות נדרשות, הותר למלון לפתוח מחדש את בריכת השחייה. חקירת המקרה נמשכת בליווי הפרקליטות.
איסמהאן נמשתה הבוקר ללא רוח חיים מהמים בבריכה במלון בים המלח. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לה טיפול רפואי וביצעו בה פעולות החייאה, שבסופן נאלצו לקבוע את מותה. משטרת הנגב פתחה בחקירת נסיבות טביעתה. אבו חמאד, שהייתה אמורה לעלות לכיתה ו׳, היא מכפר דריג׳את של המועצה האזורית אל-קסום והייתה בעיצומה של חופשה משפחתית. 
מיד לאחר האירוע שוטרים הגיעו למקום והחלו במלאכת איסוף הממצאים. תוך התייעצות עם הפרקליטות נפתחה חקירה בחשד לגרימת מוות ברשלנות ועוכבו שישה מעובדי המלון. כמו כן, נוכח האירוע והחשד המיוחס הורתה משטרת ישראל על סגירת הבריכה לצורך חקירה ובדיקת העמידה בדרישות הרישוי.


טביעה בבריכת מלון בים המלח, ארכיון. צילום: איחסאן חלבי
טביעה בבריכת מלון בים המלח, ארכיון. צילום: איחסאן חלבי

 
דיאב אבו חמאד, דודה של הילדה, סיפר ל"מעריב": "אנחנו עובדים במלון בים המלח, והאב לקח את הילדים כדי ליהנות בחופשה. אני לא יודע מה קרה בדיוק, אבל בכל מקרה אנחנו חושדים שיש כאן רשלנות - גם אם המציל לא היה על שפת הבריכה, וגם אם הוא היה במקום. בכל מקרה נמתין לתוצאות חקירת המשטרה".
פראמדיק מד"א דוראל ארזואן סיפר: "כשהגענו למקום ראינו על שפת הבריכה ילדה כבת 9 מחוסרת הכרה , ללא דופק וללא נשימה. סיפרו לנו שמשו אותה מהמים לאחר שככל הנראה שהתה מספר דקות מתחת למים. הענקנו לה טיפול רפואי שכלל עיסויים הנשמה, טיפול תרופתי וביצענו פעולות החייאה מתקדמות  וממושכות שבסופן נאלצנו לקבוע את מותה". לפי נתוני ארגון בטרם, בכך גדל מספר הילדים שטבעו למוות מתחילת השנה ל-24. לשם השוואה, בשנת 2017 כולה טבעו למוות 15 ילדים.  מאז שנת 2008 טבעו למוות 181 ילדים.