אבי גבאי על ההסדרה: "נתניהו הוביל אותנו לכניעה מול חמאס"

יו"ר המחנה הציוני דיבר ב-103FM על חקירות רה"מ והעביר ביקורת חריפה על התנהלותו של הקבינט המדיני־ביטחוני: "מערבבים שיקולים פוליטיים בשיקולים ביטחוניים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
אבי גבאי
אבי גבאי | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

כשנשאל אבי גבאי מה דעתו על חקירות רה"מ, אמר כי לדעתו בנימין נתניהו צריך לדרוש לסיים את הנושא, ולהגיע להחלטות הנכונות. "הנושא הזה חמור, והוא חייב להסתיים מוקדם ככל האפשר. הציבור לא מתרגש מדבר שנמשך כל כך הרבה זמן, הוא מתרגל, למרות שבהתחלה הוא מאוד התרגש, אבל ברגע שנושא נמרח הוא מאבד מהעניין שבו".

"מבחינתנו האירוע הכי קשה הוא דווקא פרשת הצוללות למרות שנתניהו לא נחקר שם. מדובר באירוע המשלב נושאים של ביטחון ושחיתות, וכל המטה שלו מעורב בזה. לא ראינו אותו יוצא כנגד אירוע זה למרות שהם ערבבו את השיקולים האישיים שלהם עם ביטחון המדינה. מעבר לזה אדם שעסוק בחקירותיו באופן כה אינטנסיבי בשעה שהוא מכהן כראש ממשלה זו בעיה למדינה. הוא לא יכול לנהל את מדינת ישראל, וגם להיות עסוק יומם ולילה בחקירות האלה. בסוף הכל קשור אחד בשני, ואנחנו חושבים שצריכים לצאת לבחירות עכשיו, לא רק בגלל העניינים הפוליטיים וחוק הגיוס, אלא בגלל הדברים האמיתיים: אובדן כוח ההרתעה בדרום, עליית מחירי הדיור ויוקר המחייה".

עוד הוסיף גבאי: "לאחר עשור בתפקידו כראש ממשלה נתניהו לא הצליח להביא ביטחון לדרום, לא פתר את בעיית יוקר המחייה, ומחירי הדיור בתקופתו רק עולים. לכן במידה ונתניהו יבחר שוב לא אצטרף לממשלה בראשותו. אנחנו אלטרנטיבה לממשלת נתניהו".

בהמשך נשאל האם לא מגיעה לנתניהו מילה טובה על שהשיג הפסקת אש: "הוא הוביל אותנו לכניעה, ועשה את הצעד הזה בנקודה בה אנחנו חלשים, ולא ארגון החמאס. היו לו ארבע שנים אחרי 'צוק איתן' לעשות את הצעד הזה, החמאס היה על הברכיים, מערכת הביטחון שמה על שולחן הקבינט את המלצותיה, ואילו הקבינט מסרב לקבל המלצות כי הוא מפחד".

גבאי המשיך: "חברי הקבינט מערבבים שיקולים פוליטיים בשיקולים ביטחוניים, כל אחד מהם מפחד לא להיות הכי ימני בחדר. אביגדור ליברמן נמצא שנתיים בתפקידו כשר ביטחון ומתוכן שנה אזרחי הדרום נמצאים תחת אש, ואת העובדות האלה אי אפשר לשנות. שנה שלמה הם הובילו אותנו למשא מתן, משלמים דמי חסות לחמאס.  אני תומך בהסכם ולא במבצע, אבל הגענו למצב הזה בדרך לא נכונה".

"כשבנימין נתניהו מונה כראש ממשלה בשנת 1996 הוא היה בן 47, צעיר ממני ב־4 שנים. הוא נכנס לתפקיד לאחר שהיה סגן שר החוץ, ושגריר באו"ם. אני מגיע בגיל 51 עם הרבה יותר ניסיון: הובלתי אנשים, הצלחתי בחיים, הצלחתי להגיע מכלום לאן שהגעתי, הייתי מנכ"ל של חברות גדולות, הייתי שר. כשנגיע לבחירות תפקידי יהיה לשכנע את הציבור. אני בפוליטיקה לא בשביל עצמי, אלא בשביל תושבי הדרום, והדור הצעיר במדינה. אנחנו צריכים נורמליות, זקוקים לראש ממשלה מאחד, ואני הכתובת".

בנימין נתניהו. צילום: מרק ישראל סלם
בנימין נתניהו. צילום: מרק ישראל סלם | בנימין נתניהו. צילום: מרק ישראל סלם
תגיות:
אהוד ברק
/
אבי גבאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף