משרד הבריאות דיווח היום (חמישי) כי אדם נוסף, בן 75, נפטר מהידבקות בנגיף קדחת הנילוס המערבי. זאת, לאחר שאמש דווח על קשיש בן 85 שנפטר כתוצאה מהמחלה לפני כשלושה שבועות. משרד הבריאות לא פרסם מתי אירע מותו של החולה הנוסף, אך ציין כי ישנם 14 חולים הסובלים מתסמינים קשים של המחלה, מתוך 68 חולים בסך הכל. עוד ציין משרד הבריאות, כי רוב החולים הקשים, ובהם גם שני הנפטרים, הם קשישים שהגיעו לבית החולים כשהם סובלים ממחלות רקע.



לדברי המשרד, גם באירופה דווחו מקרים רבים של המחלה, ובין המדינות נמצאת איטליה עם 123 חולים, מהם שלושה שנפטרו, יוון עם 75 חולים מתוכם נפטרו ארבעה, וסרביה עם 126 מקרים מתוכם נפטרו 11 בני אדם. 



כאמור, אמש אישר בית חולים אסותא אשדוד כי קשיש שאושפז בבית החולים לפני כשלושה שבועות נפטר כתוצאה מקדחת הנילוס המערבי. על אף שבית החולים הודיע למשרד הבריאות על מותו של הקשיש, המקרה לא דווח עד אתמול, ואת הידיעה הראשונית על מותו של הקשיש פרסמה ראש דסק הבריאות בתאגיד "כאן", קטי דור שינברג. 



קדחת מערב הנילוס (West Nile Fever) היא מחלה, הנגרמת על-ידי נגיף קדחת מערב הנילוס ומועברת לבני אדם ולבעלי חיים שונים על-ידי עקיצת יתוש, שניזון מעופות נגועים. בארץ, המחלה מועברת בעיקר על-ידי יתושי Culex pipiens ו- Culex perexiguus. תקופת שיא של פעילות הנגיף בארץ היא בין אמצע אוגוסט לאמצע אוקטובר. כיום לא קיים חיסון נגד המחלה וקיימת אפוא חשיבות רבה להימנעות מעקיצות יתושים. סימני המחלה מתבטאים בחום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים.
המלצת משרד הבריאות: ייבוש מקווי מים והתגוננות מיתושים
 
יש לציין כי תקופת הדגירה, מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה היא חמישה עד 21 ימים (בדרך כלל שישה ימים) ומשך המחלה עומד בדרך כלל על שלושה עד שישה ימים. סימני המחלה מתבטאים בחום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעתים בחילות ושלשולים.
אף שבמרבית המקרים מדובר במחלה קלה מאוד, דמוית שפעת, החולפת מאליה – עלולים להתלוות לה סיבוכים נדירים כדוגמת דלקת חדה של המוח או דלקת קרום המוח, ולעתים נדירות מסתיימת המחלה במוות.
 
במשרד הבריאות פרסמו גם הנחיות להתגוננות מפני עקיצות יתושים, והמלצות למקרה של עקיצות. בין השאר המליצו במשרד הבריאות להשתמש ברשתות חלונות ומאווררים וללבוש בגדים ארוכים, כמו כן, ציינו במשרד כי ישנם מכשירים כימיים דוחי יתושים, למריחה ופיזור ומכשירים חשמליים למשיכת היתושים. עוד קראו במשרד לייבש מקווי מים עומדים - כגון מרזבים, אדניות ובריכות, בהן היתושות מטילות ביצים.
 
בנוסף לכך, במשרד הבריאות ציינו כי מרבית היתושים בארץ לא נגועים בנגיף, ועקיצתם גורמת רק לגירוי. במקרה של תגובה אלרגית חריפה או זיהום משני יש לפנות לרופא. במידה וחמישה עד 21 ימים לאחר העקיצה, מתפתחת מחלת חום דמוית שפעת, יש לגשת לרופא המטפל לצורך אבחון וייעוץ.