כתב אישום חמור: התינוק חלה ומת, האב הצית את הרופא

בנו הפעוט של מאלק שיך עלי משועפט מת במרפאה לאחר שסבל מחום גבוה. כשהוא מצויד בחומר דליק שב האב למקום, שפך אותו על פלג גופו העליון של הרופא והציתו

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
רופא, ארכיון
רופא, ארכיון | צילום: משה שי, פלאש 90

אב שבנו בן השלושה חודשים מת במרפאה של קופת החולים לאומית הואשם היום (חמישי) בבית המשפט המחוזי בירושלים בהצתת המרפאה ובפציעתו של אחד הרופאים שטיפלו בבנו. כתב האישום מייחס לו עבירות של חבלה בכוונה מחמירה והצתה. הפרקליטות ביקשה להותירו במעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.

על פי כתב האישום, הנאשם "שמע על דבר מות בנו באמצעות שיחת טלפון עם קרובי משפחה והחליט לפגוע בצוות הרפואי". שעתיים לאחר מכן הוא שב למרפאה עם בקבוק ובו חומר דליק, אותו שפך לעבר פלג גופו התחתון של רופא שעמד בחוץ והציתו. כתוצאה מכך נגרמו לרופא כוויות בדרגה שנייה בידיו ובירכיו ודלת המרפאה נשרפה כליל.

"במעשיו אלה, גרם הנאשם למתלונן חבלה חמורה שלא כדין בכוונה להטיל בו נכות או מום. כמו כן, שילח הנאשם אש בדבר לא לו במטרה לפגוע בנכס המשמש את הציבור", נכתב בכתב האישום. סנגורו של עלי, עורך הדין רמי עותמאן, מסר כי מרשו מכחיש כי היה במקום וביצע את המעשה.

תגיות:
כתב אישום
/
הצתת מרפאה
/
פעוט מת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף