פרשת יבוא וסחר בקוקאין: 14 כתבי אישום הוגשו נגד 30 בני אדם

בין הנאשמים נמצא עורך דין ובני משפחתו שלפי כתב האישום שהגישה הפרקליטות ניסו לייבא עשרות קילוגרמים של קוקאין תמורת מאות אלפי שקלים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משלוח סמים. ארכיון
משלוח סמים. ארכיון | צילום: חטיבת דובר המשטרה

על פי כתבי האישום, קשרו הנאשמים קשר לייבוא סמים מסוכנים מסוג קוקאין לארץ תמורת תשלום כספי. במסגרת הפעלת סוכן סמוי ע"י ימ"ר מרכז, התחזו החוקרים לבלדרי סמים, נסעו לקולומביה ובשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות רכשו שישה ק"ג קוקאין, אותו החזירו לארץ ומסרו לחלק מהנאשמים, ביניהם לעו"ד זיאד כנעאן. את הסמים מכר עו"ד כנעאן ונאשם אחר לסוכן משטרתי תמורת כ-200 אלף שקלים. כמו כן, על פי עובדות כתב האישום, ניסו הנאשמים לייבא עשרות קילוגרמים של קוקאין תמורת מאות אלפי שקלים.

הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשות לעצור את כל הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. כמו כן, מבקשת הפרקליטות מבית המשפט לקבוע כי הנאשמים הם סוחרי סמים ולהורות על חילוט רכבים, דירות וכסף של הנאשמים, בנוסף לכל עונש שיושת עליהם.

תגיות:
סחר בסמים
/
קוקאין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף