דקרו את תמונות דוואבשה בסכין: אישום נגד משתתפי "חתונת השנאה"

13 צעירים, בהם 5 קטינים, מואשמים בביצוע עבירות של הסתה לאלימות ולטרור בעקבות השתתפותם בחתונה בירושלים בה הונפו תמונות שעודדו את מעשה רצח המשפחה בדומא

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
פעילי ימין חוגגים בחתונה עם תמונתו של עלי דוואבשה | צילום:
"חתונת השנאה", צילום מסך
"חתונת השנאה", צילום מסך | "חתונת השנאה", צילום מסך

במהלך החתונה הונפו תמונותיהם של בני משפחת דוואבשה סעד, ריהאם והתינוק עלי ותמונת הכתובת "נקמה". כמו כן, שר אחד הנאשמים, תור, את השיר "יבנה המקדש", עם המילים "ישרף, ישרף המסגד" וכן "יתפוצץ, יתפוצץ המסגד". במהלך השמעת השיר, רקד פינר, כאשר הוא לובש חולצה עליה כתוב "אין ערבים אין פיגועים" והוא מניף בידו חולצה צהובה ועליה סמל תנועת "כך".

בנוסף לשירים ולתמונות, הניפו חלק מהנאשמים שני רובים אוטומטיים מסוג M4 ו-M16 קצר, אקדחים או חפצים הדומים לאקדחים, בקבוקי זכוכית אשר הוכנסו לתוך פייתם בדים כך שהם דימו בקבוקי תבערה וסכינים ואחדים מהרוקדים רקדו כשהם רעולי פנים. במהלך הריקוד, אחדים מהרוקדים דקרו פעם אחר פעם תמונות משפחת דוואבשה באמצעות סכינים, אחדים אף הציתו וקרעו את התמונות, וחלק מאוחזי הנשק אף דרכו את כלי הנשק, כל זאת בעוד תור מעודד ומלהיב אותם בשיריו, ומעת לעת מחליף את מילות השיר "פלישתים" ב"פלסטין". בשיר "זוכרני נא" ובשיר "הכפירים שואגים" הוסיף את המילים "ריבונו של עולם אנחנו עוד רעבים", על מנת לשלהב את הרוקדים ולתמוך במעשיהם.

"במעשיהם המפורטים לעיל, פרסמו הנאשמים, בצוותא חדא, קריאות לעשיית מעשה אלימות או טרור או דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה אלימות או טרור, תמיכה או הזדהות עימו, ועל פי תוכנו של הפרסום המסית והנסיבות שבהן פורסם, יש אפשרות ממשית שיביא לעשיית מעשה אלימות וטרור", נכתב בכתב האישום. עו"ד יפעת פנחסי מפרקליטות מחוז ירושלים מסרה לאחר הגשת כתב האישום כי "מדובר במעשים החוצים באופן מובהק את תחום הביטוי הלגיטימי המותר לגדר תחום עבירות פליליות של הסתה".

תגיות:
משפחת דוואבשה
/
חתונת השנאה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף