פרשת יונתן היילו: יותר ממחצית חברי הכנסת מבקשים לחון את קורבן האונס

65 חברי כנסת הגישו לנשיא ריבלין בקשת חנינה. מחלקת החנינות במשרד המשפטים סבורה כי אין להיענות לבקשה - כיוון מאז שביהמ"ש דן בנושא לא חלו התפתחויות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יונתן היילו בבית המשפט
יונתן היילו בבית המשפט | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

שישים וחמישה חברי כנסת הגישו בקשה לחון את יונתן היילו, כך פורסם הערב (שני) בחדשות 2. לפני שש שנים רוצץ היילו את פניו של עבריין מין מוכר לאחר שאנס אותו. בית המשפט הרשיע אותו בתחילה ברצח והטיל עליו עונש של 20 שנות מאסר, אך בהמשך התקבל ערעורו והעבירה הפכה להריגה והעונש קוצר בהתאם. סיפורו של היילו יצר הד ציבורי יוצא דופן, וכאמור יותר ממחצית חברי הכנסת הגישו לנשיא ריבלין בקשת חנינה. מחלקת החנינות במשרד המשפטים הודיעה שהיא סבורה כי אין להיענות לבקשת החנינה מפני שרק לפני מספר חודשים דן בית המשפט בסוגיה ומאז הדיון לא נרשמו התפתחויות בפרשה.

השופט חנן מלצר כתב בהכרעת הדין כי "המערער ביצע מעשה אכזרי של הריגה, אשר הוביל לנזק החמור של נטילת חייו של המנוח. יחד עם זאת, מעשיו של המערער בוצעו ללא תכנון מוקדם, וכפי שציין בית המשפט המחוזי הנכבד, ניתן להניח כי אלמלא היה המערער פוגש באקראי במנוח בליל האירוע - יתכן כי לא הייתה מתבצעת העבירה". עוד כתב השופט כי "נסיבה נוספת הינה ההיסטוריה שהתקיימה בין המערער לבין המנוח, שכללה מסכת של אלימות, איומים, סחיטה והתעללות מינית, אשר הובילו למצוקה נפשית של המערער, ובסופו של דבר - לביצוע העבירה".

הבקשה מגוללת גם את קורות חייו של היילו, אשר "בליל האירוע היה בן 23, אדם נורמטיבי אשר מעולם לא נהג באלימות כלפי אף אדם. אביו נפטר עוד כשהיה תינוק ואימו התקשתה בגידולו, לכן עבר להתגורר בבית אחותו... בהיותו טיפוס שקט ומופנם מאוד, התקשה לאורך השנים לשתף את אחותו ובעלה בקשייו וניסה ככל יכולתו שלא להכביד עליהם בצרותיו וכך לא שיתף אותם בהתעללויות שחווה מהמנוח. פחד אף לפנות למשטרה מחשש שהמנוח ישתחרר וינקום בו ו/או במשפחתו שכן שתי המשפחות מתגוררות באותה השכונה".

תגיות:
חנינה
/
יונתן היילו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף