העד סיפר על היכרותו עם אברג'יל ועל השיחות ביניהם תחת השפעת אקסטות. לדבריו, האקסטות פותחות את הלב ואת את הדמיונות. התובע, עו"ד וייס התנגד לדבריו, בטענה שהוא לא מומחה לאקסטות ולא יכול להגיד מה זה עושה. בתגובה, הציע לו העד לנסות בעצמו.
העד סיפר עוד, כי בתחילה פליקס אבוטבול רצח את אחיו יעקב וניסה להפליל את משפחת ג'רושי כדי ליצור ריב איתם, והעריך זאת משום שהרצח בוצע באמצעות אקדח וידוע שהג'רושים נוהגים להשתמש ברובה. "היום אני יודע זה שהג'רושים אכן רצחו את יעקב אבוטבול".
מה אתה יודע על הרצח של פליקס? שאלה הסנגורית את עד המדינה. "קראתי בתקשורת שהוא נרצח בפראג. בגלל שידעתי שיצחק מדבר עליו אני חשבתי שאולי הוא רצח. יומיים שלושה אחר כך באתי ליצחק לערד. היה שם עמית טייב, שאמר לי שיצחק הלך ועוד מעט יבוא. שאלתי אותו 'נו, רצחו את פליקס?'. ענה: 'כן, מקווה שאין לי טביעת אצבע על האופניים'. כל יום היו גונבים להם אופניים שם בפראג והוא היה גונב אופניים. הייתי המום שהוא שיתף אותי ברצח".
במוקד המשפט קיומו לכאורה של ארגון פשיעה בינלאומי, שפעל בישראל ובמדינות שונות בעולם, בתבנית מאורגנת, היררכית ושיטתית, החל משנת 2002 ועד לשנת 2006. כתב האישום מתבסס בעיקר על עד המדינה ונטען בו כי בראש הארגון עמד יצחק אברג'יל וכי הארגון הורכב מקבוצות עברייניות שונות, אשר ביצעו פעילות עצמאית, לצד פעילות לקידום הארגון ומטרותיו. הארגון הפעיל מערך לוגיסטי בינלאומי, לייבוא וייצוא כמויות עצומות של סמים מסוג קוקאין ו-MDMA.
האישומים החמורים ביותר נוגעים לשני ניסיונות החיסול. על פי כתב האישום, בשנת 2002 הכריז הארגון על סכסוך עם העבריין זאב רוזנשטיין, בני משפחת אוחנה וכן פליקס ואסי אבוטבול, על רקע מאבקי כוח ושליטה וחשדו של אברג'יל, כי המשפחות היריבות אחראיות לרצח אחיו, יעקב אברג'יל.
מכתב האישום עולה כי הסכסוך הפך עקוב מדם, כאשר חברי הארגון ניסו לרצוח את רוזנשטיין. ב-11 בנובמבר 2003 החריד פיצוץ עז את צומת הרחובות אלנבי ויהודה הלוי בתל אביב, סמוך לרוזנשטיין. באירוע נרצחו נפתלי מגד, רחמים צרויה ומשה מזרחי ונפצעו 51 אנשים. חמישה חודשים קודם לכן התפוצצה מכונית תופת סמוך למשרדו של רוזנשטיין בכיכר "פלומר" (גני התערוכה הישנים), שפצעה אותו ואת מאבטחיו.
לאחרונה התקיימו, כאמור, מגעים בין הפרקליטות לבין סנגורו של אברג'יל, עורך הדין שמשון וייס, להסדר טיעון, לפיו הוא יודה ברצח וירצה כמה עשורים מאחורי סורג ובריח. מצד אחד, מדובר בעונש כבד, מצד שני, אברג'יל בן ה-47 יודע כי מדובר במאסר אשר יאפשר לו, ככל הנראה, להשתחרר יום אחד מהכלא, בניגוד לעונש שיוטל עליו אם יורשע בשורת העבירות הרבות המיוחסות לו. אולם המשא ומתן קרס כאמור - והמשפט נמשך.