בג"ץ קבע: הממשלה והכנסת לא יוכלו לקבוע תקציב דו שנתי למדינה

הרכב של שבעה שופטים קבע פה אחד כי חוק יסוד: משק המדינה יישאר ללא שינוי. לדבריהם, "תיקון חוק מסוג זה באמצעות הוראת שעה עולה כדי שימוש לרעה בחקיקת יסוד"

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
מליאת הכנסת
מליאת הכנסת | צילום: פלאש 90

העתירה כוונה נגד תקפותו של חוק יסוד: תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018, בו נתבקש לשנות, באופן זמני, את חוק יסוד: משק המדינה. החוק הנתקף קובע, כי תקציב המדינה לשנים הללו יאושר על ידי הכנסת יחד כתקציב דו-שנתי, חלף ההוראה הקבועה בחוק יסוד: משק המדינה, המחייבת אישור התקציב מדי שנה בנפרד. כינונו של תקציב דו-שנתי, על דרך הוראת שעה בחוק יסוד נעשה זו הפעם החמישית.

בעתירה נטען כי הכנסת פעלה בחוסר סמכות משקיבלה את התיקון האמור במסגרת הוראת שעה ומכאן כי יש לקבוע שהתיקון בטל או לחלופין חסר תוקף. לדעת הממשלה והכנסת, מנגנון ההתכנסות שהוסף להוראת השעה מצריך בחינה מחודשת של אפשרות התקציב הדו-שנתי, ומכאן הצורך בהוראת שעה. עוד נטען כי פסילת חוק יסוד על ידי בית משפט זה היא צעד דרסטי, שמעולם לא נעשה בו שימוש.

תגיות:
בג"צ
/
אליקים רובינשטיין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף