באופן הזה ענה רס"ר לוין כמעט על כל השאלות של עו"ד אבו עאבד. הוא הפנה כמה פעמים את בית המשפט לתיק החקירה שנצבר עד לדיון הארכת המעצר או מסר כי אין בכוונתו לענות על שאלה זו או אחרת, כולל בעניין המידע שהוצא במהלך החקירה מתיעוד מצלמות אבטחה הנמצאות באזור האירוע.
"לא מכובד ולא מקובל להגיע בתיק רצח לבית המשפט על מנת להאריך את המעצר כאשר הציפיה שיענה לשאלות הסנגור ולא החוקר. לדיון צריך לבוא ערוכים כדין," קבל עו"ד אבו אעבד. "לא להסתמך על הדו"ח הסודי ולא להסתמך על האמירה שהכל מונח בפני בית המשפט".
בהמשך הוא טען כי תיק המודיעין מונח בפני בית המשפט והוא מבקש שעניין המידע המודיעיני עליו נסמכת המשטרה - ייבדק: "החשוד עצור על סמך מידע מודיעיני שאין לו בסיס. הרי על פי ראיות אובייקטיביות אחרות ניתן לראות שהחשוד לא היה מעורב ברצח".
אבו עאבד טען כי גם הוא נחשף לסרטונים שהמשטרה מחזיקה ולא רואים בהם אדם הדומה לעצור: "מהפלג השני, משפחת אלג'עבור אף אחד לא מפליל אותו," טען הסנגור. "אין סכסוך עם אף אחד ולכן גם אין מניע לייחס לו את הטענות". לדברי הסנגור, החשוד נסע להביא את שני ילדיו וכששב, ראה אנשים רעולי פנים: "הציפיה היתה שהיו חוקרים את אחיו כדי לאשר את הגרסה," הוא טען, וביקש לשחרר את החשוד מהמעצר בו הוא נתון או לקצוב את הארכת המעצר לזמן המינימלי.
בית משפט השלום בבאר שבע נתן למשטרה פרק זמן של חמישה ימים להשלמת החקירה. הוא דחה את הבקשה לשחרר את החשוד אבל הסכים לטענה כי תשתית הראיות מבוססת על מידע מודיעיני: "עיון בתיק החקירה ובכלל זה בדו"ח הסודי שהוגש לי, מלמד כי קיים יסוד סביר לחשד כלפי האיש שביצע את העבירות המיוחסות לו," כתב השופט ימיני. "מצאתי שקיימת עילת מעצר של מסוכנות שכן מדובר במסוכנות סטטוטורית וכן בשיבוש ביחס לחלק מפעולת החקירה המבוקשות. המעצר דרוש לצרכי החקירה ולשם ביצוע הפעולות המפורטות בדו"ח הסודי".
ימיני הדגיש כי יש לתת ליחידה החוקרת, מפלג חקירות פשיעה אלימה בימ"ר דרום, אפשרות לערוך את החקירה באופן סטרילי ושלא ישבשו אותה.