הוסרה הכוננות: מטוסי קרב הוקפצו מחשש לחדירת מזל"ט מעזה

יישובי עוטף עזה שמעו שוב את קולות כלי הטיס באוויר לאחר שעלה החשד כי מטוס זעיר ללא טייס מרצועת עזה חדר את המרחב האווירי לישראל

נועם אמיר צילום: ללא
מטוס חיל האוויר אף 15 צה"ל
מטוס חיל האוויר אף 15 צה"ל | צילום: רויטרס

הותר לפרסום כי מוקדם יותר הערב (שבת) מטוסי חיל האוויר הוקפצו מעל עוטף עזה, באזור בארי, לאחר שעלה חשש לחדירת מזל"טים מרצועת עזה.

בסביבות השעה 20:30 הועלתה הכוננות באזור וכתוצאה מכך הוקפצו מטוסי קרב ומסוקים ולאחר סריקות נרחבות התברר כי אף כלי טיס לא חצה את המרחב האווירי והאירוע הבטחוני הסתיים.

בנוסף, הוחלט כחלק מלקחי המבצע לרכוש עשרות גנרטורים לכיתות הכוננות ולאשר את סלילתם של 47 ק"מ של כבישי ‏גישה ל-23 ישובים בעוטף. סמנכ"ל משרד הביטחון, ומ"מ ראש רשות החירום הלאומית, בצלאל טרייבר, נפגש הבוקר עם ראשי הרשויות ‏והישובים בעוטף עזה, ועדכן אותם בהתקדמות התכנית הלאומית שעלותה נאמדת ביותר מ-300 מיליון שקל.

תגיות:
רצועת עזה
/
עוטף עזה
/
יישובי עוטף עזה
/
מזל"ט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף