החייל טען כי ביצע את הטעות בתום לב ובעקבות כך הומרו ימי המחשוב שקיבל בריתוק בבסיס. גורם ברבנות הצבאית: "גרם עוגמת נפש לסוסבבים. לא היו צריכים להמתיק את עונשו"
חניך בקורס מכי"ם קיבל ממפקדיו עונש של 11 ימי ריתוק לאחר שנתפס במהלך יום אימונים במטווחים, אוכל להנאתו כריך עם נקניק חזיר שהביא מביתו.
הפקודות הצהליות אוסרות על הכנסת מזון לא כשר לבסיסי צה"ל ולשטחי אימונים והחניך טען כי ביצע את המעשה בתמימות מוחלטת. החייל נשפט ל-11 ימי מחבוש אולם לאחר שהביע חרטה עמוקה על המעשה החליטו מפקדיו להמיר את עונשו לימי ריתוק.
"מדובר בחייל שנמצא בקורס מכ"ים, הוא הולך להיות מפקד כיתה והוא מודע היטב לפקודות ולאיסורים. במשפט הוא הודה החייל שעבר על הנהלים והביע חרטה", הוסיף הגורם. "מפקדיו התרשמו כי הוא לא עשה את זה בזדון ולכן בסופו של דבר הוחלט להמתיק את עונשו ל-11 ימי ריתוק בבסיס", אמר הגורם הצבאי.
בצה"ל מקפידים מאוד על כשרות הבסיסים כדי לכבד את המגזר הדתי. בסיסי צה"ל כפופים לכללי הכשרות של הרבנות הראשית, בפיקוח הרבנות הצבאית ועל כן מדובר בעבירה קשה על פקודות הכשרות בצה"ל. גורם ברבנות אמר למעריב כי "מדובר באיסור חמור ביותר, זה לא חייל שערבב בטעות צלחת בשרים עם גבינות. זה חייל שהביא מהבית טרפה וגרם לסובבים אותו עוגמת נפש". לדברי הגורם ברבנות הצבאית מפקדיו לא היו צריכים להמתיק את עונשו.