יעלון במסר מאיים לעזה: "אל תבחנו אותנו, לא נהסס לפעול כמו בקיץ הקודם"

שר הביטחון אמר כי "ישראל לא תאפשר לשבש את חיי אזרחיה" אך הוסיף כי כעת מה שנדרש הוא "מדיניות נחושה והחלטית, אבל גם מדודה ואחראית"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שר הביטחון, משה בוגי יעלון
שר הביטחון, משה בוגי יעלון | צילום: רויטרס

"ישראל לא תאפשר לאף אחד לשבש את חייהם של אזרחיה", הזהיר היום (שני) שר הביטחון משה בוגי יעלון, בתגובה להתקפות הטילים האחרונות מרצועת עזה, שבוצעו ככל הנראה על ידי ארגון שנשבע אמונים לדאעש. יעלון נאם בטקס ליחידות מילואים מצטיינות, במשכן הנשיא בירושלים ובנוכחות הנשיא ראובן ריבלין והרמטכ"ל גדי אייזנקוט.

יעלון אמר כי "בימים האחרונים אנחנו מקבלים תזכורת נוספת לגבי המורכבות של המצב ברצועת עזה, יישות עוינת הנשלטת בידי ארגון טרור רצחני, חמאס, שמאותגר גם הוא על ידי כנופיות טרור המשויכות לג'יהאד העולמי". בהתמודדות עם המצב הזה, ישראל זקוקה ל"מדיניות נחושה והחלטית, אבל גם אחת שהיא מדודה ואחראית", אמר יעלון.

בקיץ האחרון, במהלך מבצע "צוק איתן", ישראל טענה כי היכתה קשות בארגוני הטרור הפועלים בעזה ולכך יעלון הוסיף כי "אם נידרש לכך - לא נהסס לפעול בעוצמה דומה בעתיד".

שר הביטחון הזהיר כי ישראל לא תסבול ירי על עריה ויישוביה, ואמר לארגוני הטרור "להימנע מלהמשיך ולבחון אותנו, כפי שרק בקיץ שעבר הוכחנו את יכולתנו לפגוע בארגוני הטרור בעזה באופן חסר תקדים. לא נהיה סובלניים כלפי נסיונות לאתגר אותנו".

תגיות:
משה בוגי יעלון
/
מבצע צוק איתן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף