מפקד חטיבת כפיר, אל"ם אשר בן לולו, קיים הבוקר (ראשון) תחקיר מעמיק לאירוע האלימות שהתרחש במהלך הפרת הסדר בג'ילזון ביום שישי בצהריים והחיילים נשפטו בדין משמעתי.
בסיכום התחקיר קבע אל"ם בן לולו כי עצם קיום המעצר היה נכון ולגיטימי, אך הדרך בה התבצע הייתה שגויה. כמו כן קבע כי צורת ההתבטאות של אחד הלוחמים אינה תואמת את ערכי צה"ל ואת ההתנהגות המצופה מחייל בצה"ל. בנוסף קבע כי שני חיילים הפעילו "כוח לא מידתי" במהלך המעצר.
לאחר התחקיר נשפטו בדין משמעתי ארבעה מהמעורבים באירוע: מפקד הפלוגה נשפט על ידי המח"ט וננזף. החייל אשר נצפה מקלל נשפט על ידי מפקד הגדוד ל-30 ימי ריתוק. שני החיילים שנצפו מפעילים כוח לא מידתי במהלך המעצר נשפטו על ידי מפקד הגדוד ל-28 ימי מחבוש על תנאי.
עוד עולה מהתחקיר כי במהלך האירוע נפצע מפקד מחלקה מזריקת אבן שפגעה בפניו ופונה עם חשש לסדק בארובת עינו.