עוקבים בדאגה: צה"ל הגביר את הכוננות בגבול מצרים

הקרבות עם דאעש בסיני מגבירים את המתח גם בישראל: מעברי כרם שלום וניצנה נסגרו מחשש לפיגועים, תושבים על הגבול נתבקשו להגביר עירנות

נועם אמיר צילום: ללא
צפו: סיני בוערת לאחר פיגוע של דאעש | צילום:

לאחר סגירת המעברים כל המשאיות והעובדים פונו מהמקום. אזרחים רבים דיווחו על תנועה ערה של כלי טיס מעל הגבול. תושבים במועצה האזורית רמת נגב סיפרו כי הם שומעים קולות נפץ בגזרה, ובצהריים נפגשו עם מפקד חטיבת הגזרה הדרומית, שעדכן אותם כחלק מפגישות שמתקיימות אחת לכמה חודשים.


במערכת הביטחון עוקבים היטב אחר הנעשה בזירת סיני. שבועת האמונים של "אנסר בית אל מקדס" למדינה האסלמית מביאה יסודות של חזון לשליטה בשטח והמשך הלחימה במצרים. הארגון הצליח לפתח יכולות צבאיות, להגיע לאמל"ח מתקדם שכולל טילים נגד טנקים מסוג קורנט למשל. לארגון גם לא מעט מטעני חבלה גדולים והוא עוסק רבות בגיוס פעילים ומימון כספי.

תגיות:
מצרים
/
צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף