בג"ץ דחה היום (רביעי) את הבקשה להימנע מהרס בתי דריינוף בבית אל. בית המשפט קבע כי הבתים נבנו על קרקע פלסטינית ועל כן יש להרוס אותם ביומיים הקרובים.
בפסיקה נכתב כי "דעת הרוב ביקשה איפוא לשים סוף פסוק להתדיינות בגורלם של המבנים, אף ב'מחיר' ויתור מודע על האפשרות להכשירם. משאלה הם פני הדברים, לא ניתן לקבוע כי ההתפתחות התכנונית עליה עמדה העותרת עולה כדי נתון מהותי המצדיק דיון מחודש בסוגיה".
המועצה המקומית בית אל הביעה את אכזבתה מהחלטת בג"ץ: "נדהמנו מאטימותו של בג"ץ ומהתעלמתו מהאישורים שהוסדרו לבניין. מצער מאוד לדעת שבג"ץ קידש מלחמה על הבתים הללו והתעלם מהשכל הישר. יחד עם זאת נכבד בצער את הפסיקה. אנו דורשים בתוקף כעת מראש הממשלה לאשר במהירות את התכנית לבניית 300 יחידות הדיור שהבטיח ולהסדיר את כל הבתים ביו"ש.
גם הלילה פרצו עימותים בבית אל, ומספר פעילי ימין נעצרו. בשא-נור נשמר השקט, אך המתבצרים סירבו לפנות את המקום, למרות שהאולטימטום שהציבו להם כוחות הביטחון פג כבר אתמול ב-14:00. יממה חלפה מפינוי המתנחלים מ"בנייני דריינוף" בבית אל, ומעליית מפוני שא-נור אל היישוב ממנו פונו לפני 10 שנים, והמצב בשטח עדיין מתוח.
אחרי חצות התחדשו העימותים בבית אל. המוחים השליכו כיסאות, ושוטרי היס"מ הגיבו בירי רימוני עשן. בארגון חוננו טענו כי 6 מפגינים, בהם כמה נערים בני 14, נעצרו במהלך המחאה הלילה. בתוך כך, מדווחים מתנחלים במקום על הגדלת כוחות המשטרה, ועל אלימות של שוטרים כלפיהם. בנוסף, מתנחלים ניסו לפרוץ מחסומים שהציבו השוטרים, ולהיכנס לבתים, זאת כשמערכת הכריזה ביישוב בית אל קראה לתושבים להגיע למקום.