אישה נפצעה בינוני בפיגוע דקירה בצומת גוש עציון, סמוך לסניף "רמי לוי"

מדיווח ראשוני מדובר בנפגעת אחת כבת 40 שנדקרה בפלג גופה העליון ונמצאת בהכרה מלאה. המחבל נתפס במקום. קודם לכן: ניסיון דקירה בחברון

פיגוע דקירה בצומת גוש עציון, פצועה בינוני
פיגוע דקירה בצומת גוש עציון, פצועה בינוני | צילום: אבא ריצמן, דוברות מד"א
3
גלריה

אישה כבת 40 נפצעה באורח בינוני בפיגוע דקירה בצומת גוש עציון סמוך לסניף רשת הסופרמרקטים רמי לוי. המחבל נתפס.

בשעה 16:07 נמסר למד"א מרחב ירושלים על פיגוע דקירה סמוך לרמי לוי בצומת גוש עציון. מדיווח ראשוני של חובשים ופאראמדיקים של מד"א מדובר בנפגעת אחת כבת 40 דקורה בפלג גוף עליון בהכרה מלאה.

ד"ר עופר מרין, מנהל מערך הטראומה וסגן מנהל בית החולים שערי צדק בירושלים, אליו פונתה הפצועה, אמר: "הגיעה אישה בשנות ה-40 שנפגעה בפיגוע, היא הגיעה עם פצע דקירה בגב העליון, בחלק החזי שלו, והסכין עדיין שם.

"אני יכול למסור מעט מאוד פרטים כעת. יש מזל גדול שאנשים בשטח פעלו נכון ולא נגעו בסכין, היא נמצאת כעת בחזה, באיזורים קריטיים ביותר, אנחנו נוכל רק בסיום הניתוח נוכל  להעריך את מידת הפגקיעה, זוהי פציעה מורכבת, מקווים שהניתוח יעבור בצורה טובה, שיהיה נזק מינימלי, מצבה הוא יציב, לא נשקפת בדקות אלה סכנה לחייה כרגע. אבל הסכין נמצא במקום שמסכן בצורה בריאותה בצורה ברורה".


שעה קלה קודם לכן, אירע ניסיון פיגוע בצומת ג'ילבר בחברון, כשמחבל ניסה לדקור חייל ונורה. החייל לא נפגע באירוע, המחבל נוטרל על ידי הלוחמים במקום ומצבו מוגדר אנוש.

בוצע בנקודה בה אירע אתמול ניסיון דקירה אחר, סמוך לתל רומידה. באירוע אתמול כוחות הביטחון הגיבו בירי והמחבל חוסל.


בנוסף, נפצע אתמול בינוני חייל צה"ל כבן 19 לאחר ששני מחבלים ניסו לדקור אותו בתחנת אוטובוס בצומת גוש עציון.

מצה"ל נמסר כי חיילים מגדוד "שמשון" שעסקו באבטחת הצומת הבחינו בשני חשודים. כאשר ניגשו לתשאל אותם - דקרו את אחד החיילים. הכוח הגיב בירי להסרת האיום.

החייל פונה באורח בינוני לבית החולים שערי צדק ע"י חובשים ופאראמדיקים של מד"א במצב בינוני עם פציעה בפלג גופו העליון. עוד נמסר כי החייל סובל מחתכים עמוקים בפניו, אך נמצא בהכרה ובמצב יציב.

תגיות:
פיגוע דקירה
/
גוש עציון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף