הותר לפרסום: סוכלה הברחת מאות ליטרים של חומר כימי מחברון לרצועת עזה

משאית שהגיעה מחברון אל מחסום תרקומיא ניסתה לעבור בתואנה כי מדובר בדבר אחר לגמרי. בסך הכל התגלו כשישה משטחים ובהם 450 ליטרים

נועם אמיר צילום: ללא
חומר כימי
חומר כימי | צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון

הבודקים הביטחוניים של רשות המעברים במשרד הביטחון, ופקחי יחידת 'דוד' של המנהל האזרחי, עצרו במעבר תרקומיא משאית פלסטינית שהגיעה מחברון, וביקשה להעביר לרצועת עזה משלוח שדווח כ'שמן סויה'. המשלוח עורר את חשדם של אנשי הביטחון במעבר, ובבדיקת מכלי השמן התגלה חומר לא מזוהה. גורמי שב"כ ויחידת 'דוד' של המנהל האזרחי שהגיעו למעבר, ביצעו חקירה ראשונית של המעורבים והחליטו להחרים את החומר ולשלוח אותו למעבדה לבדיקה, שבה התברר כי מדובר בחומר דו-שימושי מסוג  TDI שאסור בכניסה לרצועת עזה.

גורם ביטחוני מסר כי "מדובר בחומר המהווה מרכיב מרכזי בתרכובת הדלק הרקטי, שבה משתמש מערך ייצור הרקטות של חמאס והג'יהאד האסלמי ברצועה". בסך הכל התגלו 6 משטחים ובהם כ-450 ליטרים של החומר המסוכן. הגורם מסביר כי מכמות חומר שכזה ניתן היה לייצר כמויות גדולות של רקטות מסוגים שונים. ממשרד הביטחון נמסר כי ממצאי התפיסה הועברו לגורמי הביטחון, שפתחו בחקירה נגד המעורבים.

תגיות:
רצועת עזה
/
הברחות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף