נעצרו שני פעילי חמאס שנכנסו לישראל באמצעות מסמכים רפואיים מזויפים

כתב אישום הוגש נגד השניים שניצלו באופן ציני את האפשרות להיכנס לארץ בשל מצב רפואי הדורש אשפוז מיוחד. הם שילמו כ-7000 ש"ח לרופא ברצועת עזה, שחתם להם על המסמכים

נועם אמיר צילום: ללא
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין

בחקירתם בשב"כ הודו כי זייפו מסמכים רפואיים באמצעות חסין מטוק, קרוב משפחתם אשר עמד בקשר עם רופא ברצועת עזה שחתם על המסמכים המזוייפים. השניים סיפרו כי שילמו כ-7000 ש"ח עבור המסמכים, בהם נכתב כי מחמוד משותק ברגליו וחייב להיכנס באמבולנס לטיפול דחוף. בנוסף מסרו מידע אודות נוספים שנכנסו לישראל בדרך זו.

היום הוגשו לבית המשפט השלום בבאר שבע כתבי אישום נגד השניים בעבירות של קשירת קשר לפשע, קשירת קשר לעוון, קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, וכניסה ושהיה בישראל שלא כדין.

גורם בשב"כ אמר כי "מדובר באירוע חמור הממחיש את הניצול הציני של נכונות ישראל להיענות לצרכים ההומניטריים של תושבי רצועת עזה לטובת כניסה בלתי חוקית לישראל, דבר אשר עלול להביא להקשחת מדיניות הכניסה ובסופו של דבר לפגיעה בתושבי הרצועה".

תגיות:
חמאס
/
שב"כ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף