לכבוד יום המשפחה: הבנים שבחרו ללכת במסלול צבאי בהשראת האבות שלהם

חובש קרבי שהולך בעקבות מפקד בית הספר לרפואה. קצין הנדסה שממשיך את דרכו של מפקד גדוד בעבר. לכבוד יום המשפחה: הבנים שבחרו במסלול צבאי בהשראת האבות

נועם אמיר צילום: ללא
אל"מ יעקב מנדלוביץ' ובנו דור
אל"מ יעקב מנדלוביץ' ובנו דור | צילום: דובר צה"ל
2
גלריה

כשמדובר בשירות צבאי, בנים רבים נוהגים ללכת בעקבות אבותיהם ולנתב את מסלול שירותם בצה”ל בהשראת הדמויות שהיוו עבורם מודל לחיקוי. כך, בצלו של מפקד גדוד 605 לשעבר גדל בן קצין בחיל ההנדסה, ובנו של מפקד בית הספר לרפואה צבאית (בה”ד 10) הוא חובש קרבי, ממש כפי שאביו היה בתחילת דרכו בחיל הרפואה. לכבוד יום המשפחה הפגשנו בין כל אב ובנו לפעילות במסגרת התפקיד המשותף. אבות, אשר באמצעות לא יותר מדוגמה אישית, סללו את הדרך לבניהם.

אל"מ במיל' אריה שדה ובנו סגן אסף. צילום: דו"צ
אל"מ במיל' אריה שדה ובנו סגן אסף. צילום: דו"צ | אל"מ במיל' אריה שדה ובנו סגן אסף. צילום: דו"צ

בגדוד 601 שירת אריה מרגע גיוסו ועד לתפקיד מפקד פלוגה. לאחר מכן קודם לתפקיד סמג”ד בגדוד 605, שעליו פיקד בשנות ה־70 המאוחרות. “בשנת 77’ היה לי הכבוד להשתתף בתהליך השינוי של הגדוד - להפוך אותו מגדוד שייעודו צליחת נהרות לגדוד הנדסה אוגדתי”, הוא אמר כשהעלה זיכרונות.

אין הערכה המשתווה להערכה של אסף לאביו. “אם אבא לא היה איש צבא, אם לא הייתי רואה ושומע, אני לא יודע אם הייתי בוחר באותה דרך”, הוא משתף, “הדרך היא אותה דרך, אני לא יודע אם אגיע לאותו המרחק”.

תגיות:
צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף