אירוע ירי לעבר אוטובוס בירושלים, אין נפגעים

יממה לאחר יום הדמים שהסתיים ברצח התייר טיילור פורס, בוצע ירי על קו 67 והרכב היורה נמלט. עדת ראייה: "היה מפחיד, כולם היו בלחץ"

נועם אמיר צילום: ללא
ניידת טיפול נמרץ, אמבולנס
ניידת טיפול נמרץ, אמבולנס | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
3
גלריה

מתחקור של האירוע עולה כי נוסעים שהיו על אוטובוס "אגד" הבחינו בשני חשודים עם נשק ושמעו ירי. אזרח שהבחין בהמולה עצר את רכבו, רץ לעבר האוטובוס וביצע ירי כדור בודד לעבר שני החשודים שנמלטו. במהלך הסריקות אחר הרכב הנמלט הבחינו שוטרים ברכב העונה לתיאור ברחוב הצנחנים, מתוך הרכב החל ירי לעבר מכוניות. השוטרים חתרו למגע, ביצעו ירי לעבר המחבלים ונטרלו אותם. במהלך האירוע ישראלי כבן 50 נפצע באורח אנוש.

שרה שהייתה על האוטובוס כשאירע הירי, סיפרה בראיון בגל"צ: "הייתי בתוך האוטובוס כשהאוטו עצר. יצאו ממנו שני חמושים וכולנו נשכבנו על הרצפה. זה היה ממש מפחיד. היה לי לחץ דם גבוה והיסטריה. צעקו 'מחבלים, מחבלים'". עוד היא אמרה כי האוטובוס היה מלא כמו כל בוקר וכי לא היו נפגעים "אבל אנשים ממש נפלו אחד על השני והיה אדם זקן שנפל וכולם היו בלחץ".

זירת הפיגוע בשער שכם בירושלים. צילום: "מדברים תקשורת"
זירת הפיגוע בשער שכם בירושלים. צילום: "מדברים תקשורת" | זירת הפיגוע בשער שכם בירושלים. צילום: "מדברים תקשורת"
זירת פיגוע הדקירה ביפו. צילום: אבשלום ששוני
זירת פיגוע הדקירה ביפו. צילום: אבשלום ששוני | זירת פיגוע הדקירה ביפו. צילום: אבשלום ששוני
תגיות:
אירוע ירי
/
פיגועי טרור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף