רוב מוחץ בסנאט דוחק באובמה: הגדל את הסיוע לישראל

81 מחברי הסנאט האמריקאי חתמו על מכתב הקורא לנשיא ארה"ב להרחיב בצורה משמעותית את הסיוע הניתן לישראל ו"לספק לה את המשאבים הנדרשים כדי להגן על עצמה". טד קרוז חתם על המסמך, ברני סנדרס נמנע

לוגו reuters צילום: רויטרס
ברק אובמה, בנימין נתניהו
ברק אובמה, בנימין נתניהו | צילום: רויטרס
3
גלריה

83 מתוך 100 סנאטורים חתמו על המסמך שנכתב ביוזמתם של לינדזי גראהם הרפובליקני וכריס קונס הדמוקרטי. המועמד לנשיאות האמריקאית, טד קרוז, הוא אחד מ-51 הסנאטורים הרפובליקנים שהביעו את תמיכתם. יריבו הדמוקרטי בבחירות לנשיאות, ברני סנדרס לא נמנה עם 32 הסנאטורים הדמוקרטים שחתמו על המסמך.

"לאור העלייה המשמעותית באתגרי ההגנה של ישראל, אנחנו ערוכים ומוכנים לתמוך בהסכם ארוך טווח ומשופר כדי לסייע לישראל ולספק לה את המשאבים הנדרשים כדי להגן על עצמה וכדי לשמר את איכותו של הצבא הישראלי", כך נכתב במסמך.

הטיל המיירט של כיפת ברזל בארה"ב. צילום: רפאל
הטיל המיירט של כיפת ברזל בארה"ב. צילום: רפאל | הטיל המיירט של כיפת ברזל בארה"ב. צילום: רפאל

לצד הניסיונות להגיע להסכמות, לפני כחודשיים דווח כי נתניהו שוקל לדחות את החתימה על חבילת הסיוע הביטחוני מארצות הברית עד לבחירת הנשיא האמריקאי החדש בשנת 2017, בניסיון להגיע לתנאים טובים יותר. "עוד לא בטוח שנגיע להסכם", אמר נתניהו לשרים במהלך סקירה מדינית-ביטחונית בישיבת הממשלה. "צריך לראות אם יכולים להגיע לתוצאה שתענה על צורכי הביטחון של ישראל או שאולי לא נצליח להגיע להסכם עם הממשל הזה", הוסיף נתניהו.

עם זאת, בחודש שעבר בעת ביקורו בישראל, הפציר סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, בישראל לחתום על מזכר ההבנות הביטחוני עד סוף השנה ולא להמתין לממשל הבא. בשיחה הסגורה שערך עם נתניהו הפציר בו ביידן לקבל את הצעת הסיוע הביטחוני ולחתום עליה, למרות הסתייגויות ישראל. סגן הנשיא הבטיח שאחרי החתימה, הממשל יבוא לקראת ישראל.

בנימין נתניהו ג'ו ביידן
בנימין נתניהו ג'ו ביידן
תגיות:
ברק אובמה
/
סיוע אמריקאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף