השוני בין פיגועים שמבצעים ערבים ביהודים לבין כאלה שמבצעים יהודים כלפי ערבים הוא עצום - ואינו מצדיק הריסת בתים במקרה של מפגעים יהודים. זאת תשובת משרד הביטחון לקריאתם של בני משפחתו של הנער מוחמד אבו ח’דיר, שנרצח ביולי 2014 בידי יוסף בן דוד, אופטיקאי מירושלים, ושני קטינים נוספים, להרוס את בתיהם. בני המשפחה שוקלים לפנות בעניין לבג”ץ.



בתגובה שנשלחה לבא כוחה של המשפחה והגיעה לידי "מעריב־השבוע", מצטט היועץ המשפטי למערכת הביטחון, עורך הדין אחז בן ארי, את החלטת בג”ץ, שלפיה רצח אבו ח'דיר הוא מקרה “חריג שבחריגים. השוני עולה על כל דמיון. הפער הוא עצום. באיכות הפיגועים, בכמות ובעיקר ביחס הסביבה: גינוי תקיף מקיר לקיר במגזר היהודי, מה שאין כן בצד שכנגד”.



לאחר הרשעת בן דוד ברצח האכזרי, פנתה המשפחה, באמצעות עורך הדין מוהנד ג'בארה, לשר הביטחון לשעבר, משה יעלון, בקריאה שיפעל באותה דרך שננקטת כלפי בתי מחבלים ממוצא ערבי, כלפי בתיהם של רוצחי בנה. “כבוד השר מתבקש לראות במעשה שננקט נגד מרשיי, כזה שנכנס לגדר ‘מעשה טרור’, כהגדרתו בחוק איסור מימון טרור ובחוק האזרחות, באשר תוצאתו הייתה קיפוד חיי אדם ורציחתו לאחר שהועמד בסכנת מוות, עונה ונשרף למוות, בעודו בחיים”, נכתב בפנייה.



לפני כשבועיים קיבלו בני המשפחה את תשובתו השלילית של משרד הביטחון. “בבוא המפקד הצבאי לשקול את הפעלת סמכותו, עליו לבחון את האפקט ההרתעתי שתיצור ההריסה כלפי מפגעים פוטנציאליים”, נכתב בתשובה. “בהתחשב בהיקף התופעה של ביצוע פשעי איבה חמורים במגזר היהודי, הצורך בהפעלת סמכות זאת אינו מתעורר”.




המשפחה זועמת


בני משפחת אבו ח'דיר קיבלו בזעם את ההחלטה ומזכירים את התגברות המקרים של טרור יהודי. עורך הדין ג'בארה מסר בשמם כי “בניגוד גמור לנטען על ידי שר הביטחון, אנו סבורים כי בעת הזאת, ועם התגברות מעשה הטרור מצדם של גורמים שונים בציבור היהודי, כמו בעניין דוואבשה, שריפת בית הספר הדו־לשוני ואפילו מקרה אלאור אזריה, מצביעים כי הרצח של אבו ח'דיר אינו כבר מקרה חריג שבחריגים ודווקא הריסת בית המרצחים כן תביא לאפקט הרתעתי, כדי שיראו וייראו. נשקול פנייה לבג”ץ”.