נקבע הרכב השופטים שידון בערעורו של החייל אלאור אזריה

נשיא בית הדין הצבאי לערעורים יעמוד בראש ההרכב ולצדו יהיו שני שופטים מקצועיים ושני קצינים בכירים במילואים. הם ידונו בערעורים שהוגשו על ידי ההגנה והתביעה

משה כהן צילום: מעריב אונליין
אלאור אזריה בבית הדין ביפו
אלאור אזריה בבית הדין ביפו | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה

פיילס עצמו יעמוד בראש הרכב הערעור ולצידו יהיו שני שופטים מקצועיים ושני קצינים בכירים במילואים. השופטים המקצועניים שמונו הם השופט בדימוס צבי סגל, מבית המשפט המחוזי בירושלים והשופט יגאל פליטמן – נשיא בית הדין הארצי לעבודה.

שני הקצינים הבכירים שיהיו בהרכב המורחב הם אלוף במיל' אייל אייזנברג, שבתפקידו האחרון היה מפקד פיקוד העורף ותא"ל במיל' אבי פלד, שבעבר פיקד על חטיבת גולני.

מתכונן לערעור, עו"ד יורם שפטל. צילום: אבשלום ששוני
מתכונן לערעור, עו"ד יורם שפטל. צילום: אבשלום ששוני | מתכונן לערעור, עו"ד יורם שפטל. צילום: אבשלום ששוני

התובע במשפט, סא"ל במיל' עו"ד נדב ויסמן, ערער על קולת העונש. התביעה טוענת כי העונש שנגזר על אזריה קל יחסית לעבירת ההריגה בה הורשע. התביעה מבססת את ערעורה על דעת המיעוט בהרכב שלושת השופטים שגזרו את דינו של אזריה, שיש לגזור עליו עונש של 60-30 חודשי מאסר.

אזריה הורשע בהריגת מחבל פצוע, עבד שריף, שנפצע בעת פיגוע דקירה נגד חיילי צה"ל בחברון. הוא תועד במצלמה של פעיל "בצלם" יורה בראשו של המחבל הפצוע ששכב על הרצפה, 11 דקות לאחר הפיגוע. אזריה טען שירה בשל חששו שהמחבל נושא מטען חבלה. אולם בית הדין דחה את טענתו וקבע שהרשעתו מבוססת על ראיות.

יורם שפטל וצוות ההגנה שהתפטר. צילום: תומר אפלבאום, הארץ, פול
יורם שפטל וצוות ההגנה שהתפטר. צילום: תומר אפלבאום, הארץ, פול | יורם שפטל וצוות ההגנה שהתפטר. צילום: תומר אפלבאום, הארץ, פול
תגיות:
יורם שפטל
/
אלאור אזריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף